Jak wiecie uwielbiam wszystkie pasty do kanapek i w zależności od zasobów lodówki serwuję je w każdej możliwej wariacji ; ) Przy okazji ostatnich śniadaniowych pomysłów dostałam od Was mnóstwo pozytywnych informacji na ich temat i na pewno będą częściej gościły na blogu ; ) Czytelniczka Majka przypomniała mi o paście z tuńczyka, której nie jadłam od dawna, więc nadeszła pora, aby to nadrobić : ) Lubię ją w każdej wersji, z jajkami lub bez, z ogórkami, suszonymi pomidorami, rzodkiewką, kukurydzą. Możliwości jest wiele, ale zawsze jest pysznie i zdrowo. Polecam!!!
Przepis na pastę z tuńczyka
Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 2 jajka
- 2 ogórki konserwowe
- 1 cebulka dymka
- 2 łyżeczki musztardy
- 4 łyżeczki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
Tuńczyka przełożyć do miski, rozdrobnić widelcem. Jajka ugotować na twardo (włożyć do wrzącej wody i gotować przez 6 minut). Pokroić w małą kostkę. Ogórki i cebulkę drobno posiekać. Dodać z jajkami do tuńczyka. Na koniec dodać musztardę wymieszaną z jogurtem i przyprawami i całość dokładnie wymieszać.
Smacznego!
Ale pychotka 🙂
Autor
Bardzo mi miło, dziękuję 🙂
super pomysł 🙂
Autor
Dziękuję 🙂
Takiej jeszcze nie jadłam 🙂 na pewno zrobię 🙂
Autor
Polecam i daj znać jak smakowało 🙂
A ja Ci się przyznam że nie robiłam nigdy sama pasty do chleba w domu… mam sporo do nadrobienia ale tak apetycznie wyglądają że chyba na kolację machnę 🙂
Autor
Gorąco polecam, pasty są super 🙂 uwielbiałam je od dziecka i tak już zostało 🙂
Smakowicie 🙂
Autor
Bardzo dziękuję 🙂
Mniam <3
Autor
Dziękuję 🙂
Jest przepyszna 🙂 u mnie tylko majonez dałam zamiast jogurtu bo takowego nie mam a majo zawsze 🙂
Autor
🙂 🙂 🙂
ja również jestem fanką wszelakich past! 🙂
Autor
U mnie to już uzależnienie 🙂
Wyszła super dzięki 🙂
Autor
Bardzo mi miło, że smakowała 🙂
Udała się polecam 🙂
Autor
Super 🙂
Mniam pasta jest super 🙂
Autor
Super, że posmakowała 🙂
Przepyszna jest i super dla dzieciaków żeby co nieco przemycić jak nie lubią 🙂
Autor
Bardzo mi miło 🙂
Pycha przepis 🙂
Autor
Super, że posmakowało 🙂