Site icon marta-gotuje.pl

Zupa pho z kurczakiem

Przepyszna zupa pho z kurczakiem to aromatyczny, azjatycki rosół, bardzo rozgrzewający i sycący. Jego sekretem jest dodatek sosu rybnego oraz wyrazistych przypraw. Zupa pho smakuje rewelacyjnie i idealnie nadaje się na początek przygody z wietnamską kuchnią. Polecam!!!

Zupa pho z kurczakiem

Zupa pho z kurczakiem przepis

Składniki:

Jak zrobić zupę pho

Kurczaka umyć, podzielić na cztery części, przełożyć do dużego garnka. Dodać obrane, pokrojone na pół marchewki, por i pozostałe składniki. Zalać 2 litrami wody i gotować na małym gazie przez 3 godziny. Zupa pho powinna tylko delikatnie „pyrkać”, tak jak przy gotowaniu tradycyjnego rosołu. Po tym czasie zupę odcedzić, doprawić solą do smaku.

Do podania:

Makaron ryżowy ugotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Zupę pho podawać z makaronem, kawałkami ugotowanego kurczaka i marchewki. Opcjonalnie można dodać posiekaną cebulkę, kolendrę, kiełki fasoli mung oraz sok z limonki.

Smacznego!

Zupa pho przepis
Zupa pho

Przepis z książki „Tao smaku” Jacek Wan.

Więcej przepisów znajdziecie na moim Facebooku i Instagramie.

Pozostałe przepisy na zupy .

Exit mobile version