Czy zdarzają Wam się dni improwizacji w kuchni, kiedy planujecie jakieś danie, później okazuje się, że brakuje Wam jakiegoś składnika i trzeba zmienić koncepcję, a na samym końcu i tak wychodzi coś innego? ; ) Ola zainspirowała mnie swoim konkursem i tak oto jej danie przedstawiam Wam w mojej wersji z ulubionymi, letnimi składnikami. Wszystko wymieszane i podsmażone na patelni. Prościej i szybciej chyba się już nie da, ale tego smaku nie da się zapomnieć : )
Składniki :
- 500 g młodych ziemniaków
- 400 g żółtej fasolki
- 5 jajek
- pęczek koperku
- sól, pieprz
- 2-3 łyżki masła
- 2-3 łyżki bułki tartej
Obrane ziemniaki i fasolkę ugotować w osolonej wodzie przez około 20 min. Po tym czasie odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć na rozgrzaną patelnię, dodać jajka, poszatkowany koperek, sól, pieprz i wymieszać. W małym garnuszku rozpuścić masło, dodać niewielką ilość soli, a następnie bułkę tartą. Od czasu do czasu mieszając, trzymać na ogniu przez kilka minut. Tak przygotowaną bułką tartą, polać naszą zapiekankę.
Smacznego : )