Czy zdarzają Wam się dni improwizacji w kuchni, kiedy planujecie jakieś danie, później okazuje się, że brakuje Wam jakiegoś składnika i trzeba zmienić koncepcję, a na samym końcu i tak wychodzi coś innego? ; ) Ola zainspirowała mnie swoim konkursem i tak oto jej danie przedstawiam Wam w mojej wersji z ulubionymi, letnimi składnikami. Wszystko wymieszane i podsmażone na patelni. Prościej i szybciej chyba się już nie da, ale tego smaku nie da się zapomnieć : )
Składniki :
- 500 g młodych ziemniaków
- 400 g żółtej fasolki
- 5 jajek
- pęczek koperku
- sól, pieprz
- 2-3 łyżki masła
- 2-3 łyżki bułki tartej
Obrane ziemniaki i fasolkę ugotować w osolonej wodzie przez około 20 min. Po tym czasie odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć na rozgrzaną patelnię, dodać jajka, poszatkowany koperek, sól, pieprz i wymieszać. W małym garnuszku rozpuścić masło, dodać niewielką ilość soli, a następnie bułkę tartą. Od czasu do czasu mieszając, trzymać na ogniu przez kilka minut. Tak przygotowaną bułką tartą, polać naszą zapiekankę.
Smacznego : )
Marta…to jest jedno z lepszych propozycji na lato, taak, na lato…jest fasolka, która tylko w tym okresie smakuje tak wybornie;D
Autor
To prawda 🙂 osobiście uwielbiam fasolkę i zajadam się już na cały rok 🙂
oj cos dla mnie! kocham ziemniaki w kazdej postaci:)))
Autor
W takim razie na pewno Ci zasmakuje, polecam! 🙂
Szybki i pożywny obiadek, takie lubię 😉
Autor
Bardzo się cieszę
Autor
🙂
pycha!:) też czasem mi się odmienia w trakcie albo mam zamiar zrobić to, a robię co inne:P ach to życie z tymi kulinarnymi blogerkami:P
Ps. gotowanie za głosowanie znów trwa!:)
Autor
Aniu dokładnie 🙂
Lubię takie szybkie lodówkowe miksy 🙂
Autor
Coś z niczego jest najlepsze 🙂
Super pomysł na szybki obiad. Ja robiłam kiedyś podobną zapiekankę tylko były dodane do tego jeszcze przesmażone pieczarki z mięsem mielonym. Mięsa nie trzeba dużo dodawać. Raz jak nie miałam w lodówce mięsa mielonego to dodałam pokrojoną w kostkę parówkę i tez wyszło bardzo smaczne. Polecam spróbować modyfikacji tego przepisu – najlepiej z lodówkowych resztek 🙂
Autor
Na pewno wypróbuję:)
Zapraszam na mojego bloga
Umieściłam na nim kilka sprawdzonych przepisów. Niektóre dostałam od koleżanek a nie które są odziedziczone po mamie 🙂
Autor
Dziękuję za zaproszenie 🙂
Najlepsze danie ever 🙂
Autor
🙂