Uwielbiam obiady, które można przygotować dosłownie w 25 minut, a do tego smakują tak niezwykle, że trudno w to uwierzyć : ) Dziś mam dla Was aromatyczne, zielone curry z kurczaka i mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu równie mocno jak Wasz poprzedni ulubieniec, czyli curry w czerwonej wersji : ) Polecam!!!
Składniki:
- 1 duża pierś z kurczaka
- 2 szalotki lub 1 mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 zielona papryka
- 1 cukinia
- 1/2 puszki mleka kokosowego (zawartość kokosa 85%)
- 1 łyżeczka zielonej pasty curry
Szalotkę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Podsmażyć razem na łyżce rozgrzanego oleju. Dodać pierś z kurczaka pokrojoną w paski, przesmażyć. Dodać cukinię pokrojoną w plasterki, a następnie w ćwiartki i paprykę pokrojoną w cienkie paski. Wymieszać. Smażyć chwilę razem, a następnie dodać mleko kokosowe i pastę curry. Wymieszać i gotować razem ok. 10-15 minut. Podawać z makaronem ryżowym i świeżą kolendrą.
Smacznego!