Zawijańce to znak rozpoznawczy mojej siostry. Po raz pierwszy ona je dla mnie przygotowała i chyba dlatego lubię je tylko w jej wydaniu ; )
Kiedy sama się za nie zabieram jestem bardzo nieufna i smak zawsze wydaje mi się nie taki jak być powinien ; ) Co prawda T. bardzo smakują więc zawsze skuszę się z nadzieją, że tym razem może dorównają tym przygotowywanym przez siostrę ; )
Składniki :
- 2 piersi z kurczaka
- szynka
- ser
- sól, pieprz
- jajko
- bułka tarta
- olej do smażenia
Piersi z kurczaka kroimy w cienkie plastry. Doprawiamy solą i pieprzem, następnie na środku kładziemy plasterek szynki i trochę więcej sera ; ) Zawijamy. Na talerzu roztrzepujemy jajo, dodajemy trochę soli i pieprzu. Mięso obtaczamy w jajku następnie w bułce tartej ( jeśli chcemy mieć grubszą panierkę możemy powtórzyć tę czynność), a następnie smażymy na rozgrzanym oleju.
Odsączamy na papierowym ręczniku.