Zawijańce szwedzkie z szynką i serem

kotletyszwedzkie

Zawijańce to znak rozpoznawczy mojej siostry. Po raz pierwszy ona je dla mnie przygotowała i chyba dlatego lubię je tylko w jej wydaniu ; )

Kiedy sama się za nie zabieram jestem bardzo nieufna i smak zawsze wydaje mi się nie taki jak być powinien ; ) Co prawda T. bardzo smakują więc zawsze skuszę się z nadzieją, że tym razem może dorównają tym przygotowywanym przez siostrę ; )

Składniki :

  • 2 piersi z kurczaka
  • szynka
  • ser
  • sól, pieprz
  • jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Piersi z kurczaka kroimy w cienkie plastry. Doprawiamy solą i pieprzem, następnie na środku kładziemy plasterek szynki i trochę więcej sera ; ) Zawijamy. Na talerzu roztrzepujemy jajo, dodajemy trochę soli i pieprzu. Mięso obtaczamy w jajku następnie w bułce tartej ( jeśli chcemy mieć grubszą panierkę możemy powtórzyć tę czynność), a następnie smażymy na rozgrzanym oleju.

Odsączamy na papierowym ręczniku.

Smacznego : )

Komentarzy: 2

  1. Kaśka
    19 lipca 2011 / 12:56

    Świetny przepis :- ) zrobiłam je na obiad swojemu chłopakowi i bardzo nam obu smakowało! Ja dodałam do środka także paprykę czerwoną i kukurydzę. Polecam przepis! Pozdrawiam :- )

    • Marta
      Autor
      19 lipca 2011 / 13:18

      Mniam, z kukurydzą i papryką również muszą smakować super, następnym razem wykorzystam Twój pomysł, dziękuję : )

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
16 − 4 =