Składniki:
- wafle ok. 4 opakowań (po 6-8 szt.)
- 2 kostki margaryny (2x 250 g)
- 2 płaskie łyżki kakao
- 2 łyżki soku z cytryny
- 8 dużych żółtek
- cukier puder (1 szkl.)
- powidła
Margarynę ucieramy z żółtkami i cukrem pudrem. Otrzymaną masę dzielimy na dwie części. Do pierwszej dodajemy sok z cytryny, do drugiej kakao. Całość dokładnie mieszamy (każdą masę w oddzielnym naczyniu).
Bierzemy pierwszy wafel i smarujemy go białą masą (z cytryną), przykrywamy kolejnym, który smarujemy masą kakaową, przykrywamy i smarujemy dalej marmoladą. Następnie dalej przykrywamy smarujemy masą cytrynową, znów przykrywamy i nakładamy masę kakaową. Po przykryciu ostatnim waflem owijamy papierem do pieczenia lub folią aluminiową i wkładamy do lodówki (wafle mogą tam leżeć nawet do 3 dni!)
Smacznego : )