Site icon marta-gotuje.pl

Twarogowy omlet bez glutenu

Twarogowy omlet bez glutenu to idealny pomysł na pyszne i pożywne śniadanie. Super smakuje również na zimno, więc sprawdzi się także do śniadaniówki i jako posiłek na wynos. Polecam!!!

Przepis na twarogowy omlet bez glutenu

Składniki:

Do smażenia:

Jak zrobić omlet twarogowy

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Żółtka zmiksować z twarogiem, mąką, budyniem i cynamonem. Delikatnie wmieszać ubitą pianę z białek. Na rozgrzaną patelnię dodać masło klarowane, a kiedy się roztopi, przelać serową masę. Patelnię przykryć pokrywką, a gdy masa się zetnie, przewrócić omlet na drugą stronę i smażyć jeszcze chwilę bez przykrycia.

Smacznego!

Omlet twarogowy
Twarogowy omlet
Twarogowy omlet bez glutenu

Więcej przepisów znajdziecie na moim kanale YouTube , Facebooku i Instagramie.

Pozostałe przepisy bez glutenu .

Exit mobile version