Twarogowy omlet bez glutenu to idealny pomysł na pyszne i pożywne śniadanie. Super smakuje również na zimno, więc sprawdzi się także do śniadaniówki i jako posiłek na wynos. Polecam!!!

Przepis na twarogowy omlet bez glutenu
Składniki:
- 125 g twarogu półtłustego
- 2 jajka (wielkość L)
- 1 łyżka mąki ryżowej
- 1 łyżka budyniu śmietankowego lub waniliowego (bez glutenu i cukru)
- szczypta cynamonu
Do smażenia:
- 1 łyżeczka masła klarowanego
Jak zrobić omlet twarogowy
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Żółtka zmiksować z twarogiem, mąką, budyniem i cynamonem. Delikatnie wmieszać ubitą pianę z białek. Na rozgrzaną patelnię dodać masło klarowane, a kiedy się roztopi, przelać serową masę. Patelnię przykryć pokrywką, a gdy masa się zetnie, przewrócić omlet na drugą stronę i smażyć jeszcze chwilę bez przykrycia.
Smacznego!

Więcej przepisów znajdziecie na moim kanale YouTube , Facebooku i Instagramie.
Pozostałe przepisy bez glutenu .