Twarogowy omlet bez glutenu

Twarogowy omlet bez glutenu to idealny pomysł na pyszne i pożywne śniadanie. Super smakuje również na zimno, więc sprawdzi się także do śniadaniówki i jako posiłek na wynos. Polecam!!!

Przepis na twarogowy omlet bez glutenu

Składniki:

  • 125 g twarogu półtłustego
  • 2 jajka (wielkość L)
  • 1 łyżka mąki ryżowej
  • 1 łyżka budyniu śmietankowego lub waniliowego (bez glutenu i cukru)
  • szczypta cynamonu

Do smażenia:

  • 1 łyżeczka masła klarowanego

Jak zrobić omlet twarogowy

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Żółtka zmiksować z twarogiem, mąką, budyniem i cynamonem. Delikatnie wmieszać ubitą pianę z białek. Na rozgrzaną patelnię dodać masło klarowane, a kiedy się roztopi, przelać serową masę. Patelnię przykryć pokrywką, a gdy masa się zetnie, przewrócić omlet na drugą stronę i smażyć jeszcze chwilę bez przykrycia.

Smacznego!

Omlet twarogowy
Twarogowy omlet
Twarogowy omlet bez glutenu

Więcej przepisów znajdziecie na moim kanale YouTube , Facebooku i Instagramie.

Pozostałe przepisy bez glutenu .

Komentarzy: 10

  1. Aga
    12 lutego 2025 / 20:40

    Cudo!!!

    • Marta
      Autor
      16 lutego 2025 / 13:33

      Cieszę się, że przypadł do gustu 🙂

  2. Milena
    13 lutego 2025 / 9:14

    Właśnie wjechał na śniadanko i to nie będzie ostatni raz bo jest pyszny 🙂 Trafia na listę ulubieńców 🙂

    • Marta
      Autor
      16 lutego 2025 / 13:33

      Super <3

  3. Ania
    14 lutego 2025 / 21:51

    Bardzo smaczny dziękuję.

    • Marta
      Autor
      16 lutego 2025 / 13:33

      Cieszę się, że smakował 🙂

  4. Natalia
    3 marca 2025 / 19:49

    Pyszny omlecik 🙂

    • Marta
      Autor
      5 marca 2025 / 11:57

      Cieszę się, że smakuje 🙂

  5. Kama
    9 marca 2025 / 13:59

    Bardzo smaczny i sycący, dzieciakom robię z tego placki do śniadaniówki 🙂

    • Marta
      Autor
      11 marca 2025 / 11:31

      Cieszę się, że smakuje 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
22 − 19 =