Site icon marta-gotuje.pl

Turecka zupa z soczewicy i kaszy bulgur

Turecka zupa z soczewicy i kaszy bulgur – zdrowa, aromatyczna, pożywna i rozgrzewająca. Przygotujecie ją błyskawicznie i równie szybko zniknie z talerza. Super również dla najmłodszych. Polecam!!!

Turecka zupa z soczewicy

Turecka zupa z soczewicy przepis

Składniki:

Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Poddusić na maśle, dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać i dusić kolejne 3 minuty. Dodać soczewicę, ryż, kaszę i przyprawy. Zalać wodą (*jeśli zupa ma być mniej gęsta można dodać 1400 ml), doprowadzić do wrzenia i gotować przez 20 minut, co jakiś czas mieszając. Opcjonalnie przy podaniu skropić sokiem z cytryny.

Smacznego!

Turecka zupa z soczewicą i kaszą bulgur
Turecka zupa z soczewicą

Więcej przepisów znajdziecie na moim Facebooku i Instagramie.

Pozostałe przepisy na zupy. Źródło przepisu – Cookidoo.

Exit mobile version