Site icon marta-gotuje.pl

Truskawkowe tiramisu – torcik

Błyskawiczny do przygotowania torcik truskawkowe tiramisu idealnie sprawdzi się na letnie imprezy. Pysznie i prosto polecam!!!

 



Składniki:

 

W naczyniu wymieszać konfitury, 1/3 szklanki likieru pomarańczowego i sok pomarańczowy.

W osobnym ubić śmietanę kremówkę, cukier, wanilię. Część ubitej kremówki wmieszać do mascarpone, by go rozrzedzić, po chwili dodać resztę i wymieszać.

Truskawki odszypułkować i pokroić w plasterki.

Przygotować tortownicę o średnicy 22 cm. Część mieszanki z konfiturą wyłożyć na dno naczynia. Na dnie ułożyć biszkopty, jeden przy drugim, na nie wyłożyć znowu konfiturę, następnie serek mascarpone z kremówką, na wierzchu położyć truskawki w plasterkach. Warstwy powtórzyć.

Naczynie przykryć folią spożywczą, włożyć do lodówki na 8 godzin lub całą noc. Przed podaniem przyozdobić plasterkami truskawek i biszkoptami.

Smacznego : )

Exit mobile version