Kolejna odsłona grillowanego kurczaka tym razem w tortilli. Do przygotowania użyłam produktów, które otrzymałam w ramach tygodnia kuchni meksykańskiej (od sieci Lidl), mi.in. sosu taco, który spowodował, że pomimo delikatnego mięsa z kurczaka, całe danie wyszło bardzo pikantne : ) Ponieważ pogoda nie sprzyjała spędzaniu czasu na powietrzu, użyliśmy grilla elektrycznego.
- 1 duża pierś z kurczaka Poldrob
- ulubiona mieszanka przypraw do grilla
- 4 tortilla wraps
- sos taco
- 4-8 liści sałaty
- 1 pomidor
- 1 ogórek
- 1 papryka konserwowa
Kurczaka pokroić na cienkie kotlety i dokładnie oprószyć ulubionymi przyprawami. Grillować przez ok. 5 – 7 minut.
Tortille dokładnie wysmarować sosem taco, następnie ułożyć sałatę, kurczaka i pokrojone warzywa. Można ponownie dodać sos, a następnie zwinąć tortillę i całość ponownie zgrillować, dzięki czemu wrapsy nie będą się rozwijać.
Smacznego : )