Kolejna odsłona grillowanego kurczaka tym razem w tortilli. Do przygotowania użyłam produktów, które otrzymałam w ramach tygodnia kuchni meksykańskiej (od sieci Lidl), mi.in. sosu taco, który spowodował, że pomimo delikatnego mięsa z kurczaka, całe danie wyszło bardzo pikantne : ) Ponieważ pogoda nie sprzyjała spędzaniu czasu na powietrzu, użyliśmy grilla elektrycznego.
- 1 duża pierś z kurczaka Poldrob
- ulubiona mieszanka przypraw do grilla
- 4 tortilla wraps
- sos taco
- 4-8 liści sałaty
- 1 pomidor
- 1 ogórek
- 1 papryka konserwowa
Kurczaka pokroić na cienkie kotlety i dokładnie oprószyć ulubionymi przyprawami. Grillować przez ok. 5 – 7 minut.
Tortille dokładnie wysmarować sosem taco, następnie ułożyć sałatę, kurczaka i pokrojone warzywa. Można ponownie dodać sos, a następnie zwinąć tortillę i całość ponownie zgrillować, dzięki czemu wrapsy nie będą się rozwijać.
Smacznego : )
uwielbiam:), mniam, mniam:)
Autor
My również zwłaszcza, że to taki „szybki” obiad:)
pyszne !
kocham trotille
Bardzo pysznie wygląda i pięknie !
Autor
Dziękuję 🙂
Piękna tortilla,ja również kupiłam ją w Lidlu a pięknie wygląda z kurczakiem.Muszę koniecznie wypróbować przepis.
mniami m Marta, mniami;p
wygląda smakowicie i co najważniejsze zdrowo:)
Autor
Można jeść bez wyrzutów sumienia 🙂
Wygląda bardzo apetycznie…Mniam:)
Pyszne , jutro zrobię na obiad 🙂
Pozdrawiam , zapraszam do siebie
Autor
Polecam:)