Site icon marta-gotuje.pl

Szybkie ciasto dyniowe przepis

Przepis na rewelacyjne, błyskawiczne ciasto dyniowe do zrobienia w 5 minut bez użycia miksera! Zawsze się udaje, puszyste i wilgotne, długo zachowuje świeżość. Obowiązkowy przepis na nadchodzącą jesień. Idealne jako szybki deser do kawy, super sprawdzi się także jako podstawa jesiennego tortu. Koniecznie wypróbujcie i zobacz przepis krok po kroku. Polecam!!!

Przepis na szybkie ciasto dyniowe

Składniki (tortownica 21 cm):

Puree z dyni wymieszać z jajkami. Stopniowo dodawać olej, ciągle mieszając. W oddzielnym naczyniu mąkę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia i cynamonem. Przesypać do mokrych składników, wymieszać. Całość przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 170° C (termoobieg) przez około 40 minut. Przed podaniem udekorować cukrem pudrem.

Smacznego!

Film z przygotowania obejrzycie na moim kanale YouTube – zapraszam do subskrybowania 🙂

Więcej przepisów znajdziecie na moim Facebooku i Instagramie

Exit mobile version