Szybkie ciasto dyniowe przepis

Przepis na rewelacyjne, błyskawiczne ciasto dyniowe do zrobienia w 5 minut bez użycia miksera! Zawsze się udaje, puszyste i wilgotne, długo zachowuje świeżość. Obowiązkowy przepis na nadchodzącą jesień. Idealne jako szybki deser do kawy, super sprawdzi się także jako podstawa jesiennego tortu. Koniecznie wypróbujcie i zobacz przepis krok po kroku. Polecam!!!

Proste ciasto dyniowe

Przepis na szybkie ciasto dyniowe

Składniki (tortownica 21 cm):

  • 250 g puree z dyni
  • 3 jajka (wielkość L)
  • 200 g oleju
  • 250 g mąki
  • 75 g cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu

Puree z dyni wymieszać z jajkami. Stopniowo dodawać olej, ciągle mieszając. W oddzielnym naczyniu mąkę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia i cynamonem. Przesypać do mokrych składników, wymieszać. Całość przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 170° C (termoobieg) przez około 40 minut. Przed podaniem udekorować cukrem pudrem.

Smacznego!

Film z przygotowania obejrzycie na moim kanale YouTube – zapraszam do subskrybowania 🙂

Ciasto dyniowe bez miksera

szybkie ciasto dyniowe przepis

ciasto dyniowe

Więcej przepisów znajdziecie na moim Facebooku i Instagramie

Komentarzy: 10

  1. Aga
    19 września 2023 / 11:11

    Aż się ślinię do monitora! takie ciacho proszę mi do kawki podesłać 🙂

    • Marta
      Autor
      20 września 2023 / 23:21

      Bardzo mi miło, polecam się 🙂

  2. Isia
    19 września 2023 / 12:51

    Pyszności 🙂

    • Marta
      Autor
      20 września 2023 / 23:21

      Dziękuję 🙂

  3. Nicole
    19 września 2023 / 16:22

    Bardzo apetycznie wygląda 🙂

    • Marta
      Autor
      20 września 2023 / 23:21

      Dziękuję i polecam 🙂

  4. Kasia
    19 września 2023 / 23:35

    Super ciasto 🙂

    • Marta
      Autor
      20 września 2023 / 23:21

      Cieszę się, że przypadło do gustu 🙂

  5. Misia
    6 października 2024 / 11:17

    Super przepis, zrobiłam z dodatkiem orzechów i zamiast cukru pudru dałam lukier 🙂 Kusi mnie taka polewa jak do cynamonek z kremowego serka, ale nie wiem, czy nie przekombinuję 🙂

    • Marta
      Autor
      6 października 2024 / 18:00

      Cieszę się, że smakowało 🙂 Daj znać jak zdecydujesz się na polewę, jestem ciekawa tego eksperymentu 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
26 − 14 =