Sznycle z jajkiem

sznycle

Z piątkowym- u nas bezmięsnym obiadem zawsze mam pewne problemy ; ) Nie lubię monotonii i dania bez mięsa nie należą do moich ulubionych. Sznycle w takiej postaci bardzo dobrze pozwalają „oszukać” moje podniebienie i miałam wrażenie, że jem jakiś rodzaj kotlecików… w smaku były dość nietypowe ale smaczne: ) Polecam jako smaczną wegetariańską potrawę.

Składniki :

  • 4 jajka ugotowane na twardo + 1 surowe jajko
  • 1 kajzerka
  • 1 cebula
  • sól, pieprz, papryka słodka, natka pietruszki
  • bułka tarta
  • olej do podsmażenia

Kajzerkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni. Jajka ugotować na twardo, dodać do miski z kajzerką, dodać przprawy do smaku, surowe jajko oraz podsmażoną cebulę. Całość wymieszać mikserem. Formować sznycle i obtaczać w bułce tartej, a następnie smażyć na rozgrzanym oleju.

Smacznego : )

1 komentarz

  1. 22 listopada 2009 / 22:08

    Wow! super przepis, ale jakoś te gotowane jaja mnie zniechęcają…

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
30 − 23 =