Site icon marta-gotuje.pl

Szaszłyki


Ciepły początek weekendu majowego zachęcił nas do grillowania: ) W tym roku z braku innych składników powstały skromne szaszłyki za to bardzo smaczne ; ) jeśli macie to można dodać do nich cebulkę i boczek ale nam ich brak nie przeszkadzał ; p Ponieważ nasz grill jest niewielki a spieszno nam było do jedzonka część szaszłyków piekłam w piekarniku i choć to oczywiście nie to samo, to w zimowe dni można o tym pomyśleć ; )

Składniki:

  • 500 g szynki lub karkówki
  • słoik ogórków konserwowych
  • 1 duża papryka
  • 1 łyżka oleju
  • przyprawa do grilla i szaszłyków Galeo

Mięso i warzywa pokroić w kostkę, nadziewać w dowolnej kolejności na patyczki do szaszłyków. Pokropić olejem, a następnie obficie posypać przyprawą i kłaść na grill.

Smacznego : )
Exit mobile version