Składniki :
- 500 g mięsa mielonego
- 1 papryczka chili
- 1 papryka czerwona
- 1/2 jajka
- 4 łyżki bułki tartej
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1/2 łyżeczki chili w proszku
- sól, pieprz
- (opcjonalnie można dodać trochę oregano, ja zapomniałam: )
Papryczkę chili kroimy w bardzo małe kosteczki. Dodajemy do mięsa razem z jajkiem, bułką tartą. Doprawiamy papryką, chili w proszku, solą i pieprzem. (Jeżeli mamy zbyt luźną konsystencję dodajemy trochę więcej bułki tartej).
Paprykę kroimy w większe kostki.
Z mięsa formujemy kulki i nadziewamy na patyki na przemian kulkę mięsa i kawałek papryki.
Pieczemy ok. 20 min w piekarniku nagrzanym do 180 C lub grillujemy. Odsączamy na papierowym ręczniku.
Można podawać z frytkami i sałatką grecką, u nas sprawdziło się to znakomicie ; )
Smacznego : )
Może się skuszę. Smak tej papryczki rpzechodiz na mięso?
Autor
Smak papryki zupełnie nie przechodzi na mięso nawet jeśli są bardzo blisko siebie ; )