Świnki w kocykach, czyli nic innego jak parówki w cieście francuskim. Przekąska ta jest ulubieńcem dzieci i mężczyzn(!), idealnie sprawdza się na każdej imprezie, wyjeździe, czy pikniku ; ) Błyskawiczna do przygotowania i do tego nie wymaga żadnych umiejętności kulinarnych, wystarczą dwa składniki i piekarnik ; ) Polecam!!!
Składniki:
- 5 parówek (250g)
- 1 opakowanie ciasta francuskiego (275g)
Każdą parówkę pokroić na 3 części, a ciasto francuskie na 15 pasków. Jedną część parówki owinąć szczelnie kawałkiem ciasta francuskiego (ciasto może na siebie nachodzić) i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Czynność powtórzyć z pozostałymi kawałkami parówek i ciasta francuskiego. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 C (termoobieg) przez ok. 15 minut.
Smacznego!
Uwielbiam ale fakt moi mężczyźni bardziej :))))
Autor
Coś w tym jest 🙂
Świetny pomysł i jakie zgrabne świnki 😉
Autor
Bardzo dziękuję 🙂
Proste i pyszne 🙂
Autor
Zdecydowanie to ich atut 🙂
Ja na bogato dodaje jeszcze ser do środka 🙂
Autor
O! do środka nie dodawałam, najwyżej trochę parmezanu lub startej goudy na wierzchu 🙂
No to mam śniadanie dla rodzinki na jutro 🙂
Autor
Super 🙂
Takie proste a ja jeszcze nigdy nie jadałam…
Autor
Polecam wypróbować 🙂
muszę zrobić 🙂
Autor
Zdecydowanie polecam 🙂
Co za super nazwa 🙂
Autor
🙂 🙂 🙂
Przepyszne 🙂
Autor
Super, że posmakowały 🙂