Site icon marta-gotuje.pl

Spaghetti z soczystymi pulpecikami

Kolejny przepis z Kuchni Lidla, który od razu wpadł mi w oko : ) Tym razem przedstawiam Wam pomysł Karola Okrasy w mojej, odrobinę zmienionej odsłonie ; ) Na pewno każdy z Was, już nie raz jadł spaghetti z pulpecikami, ale z tymi dodatkami smakują wyśmienicie. Polecam! : )



Składniki :

Suszone pomidory kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miski wraz z mięsem mielonym. Dodajemy posiekaną bazylię, jajko, musztardę oraz sól i pieprz. Dokładnie wyrabiamy rękoma na jednolitą masę. Smarujemy ręce oliwą i formujemy pulpeciki. Smażymy na rozgrzanej oliwie na złoty kolor, a następnie przekładamy na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.

Na tej samej patelni rozgrzewamy niewielką ilość oliwy i podsmażamy drobno posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, do czasu aż się zeszklą. Pomidory  sparzamy i obieramy ze skóry, kroimy w drobną kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem. W razie potrzeby (gdyby sos był zbyt gęsty) dodajemy odrobinę wody. Do sosu przekładamy pulpety i gotujemy razem przez kilka minut. Na koniec dekorujemy bazylią i posypujemy startym serem.

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.

Smacznego : )

Exit mobile version