Site icon marta-gotuje.pl

Makaron w sosie pomidorowym z tuńczykiem i serem feta

Makron króluje obecnie w naszej kuchni, pomimo mojej wielkiej sympatii do ziemniaków w każdej postaci ; ) Bardzo chętnie próbuję wszystkie nieznane mi odmiany i kształty makaronu ; ) Sporo jednak prawdy w tym, że jemy oczami i jak zobaczyłam makaron trójkolorowy, wiedziałam, że nam zasmakuje : ) Zgodnie z Waszymi poradami, zaczęłam ostatnio dodawać odrobinę cukru do pomidorowego sosu i rzeczywiście jest jeszcze pyszniejszy : ) Polecam!


Deska do stylizacji pochodzi ze sklepu Tadar
Składniki:

Pomidory z puszki wraz z przecierem pomidorowym przekładamy na patelnię/ garnek i mieszamy. Podgrzewamy przez kilkanaście minut, aż woda z pomidorów trochę odparuje (ok. 15 minut). Następnie dodajemy przyprawy i ponownie mieszamy. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do pomidorowego sosu dodajemy kawałki odsączonego tuńczyka z puszki i mieszamy. Makron przekładamy do miseczek, polewamy pomidorowym sosem, dodajemy pokrojony w kostkę ser feta do smaku.

Smacznego : )

 


Exit mobile version