Śledzie pod pierzynką to warstwowa sałatka, która idealnie pasuje na świąteczny stół. Bardzo lubię przygotowywać ją w mniejszych naczyniach, ponieważ świetnie się prezentuje i każdy bez problemu sięga po tyle porcji, na ile ma akurat ochotę : ) Ile domów, tyle różnych wersji przygotowania, ale u nas tradycyjnie dodaje się czerwoną cebulę, ugotowaną marchewkę, ziemniaki i jajka, ogórki konserwowe i kukurydzę, która dodaje sałatce chrupkości. Szczególnie polecam kukurydzę Bonduelle, która jest naturalnie słodka (bez dodatku cukru) i co bardzo ważne bez GMO. Koniecznie wypróbujcie! : )
- 500 g filetów śledziowych
- 1 duża czerwona cebula
- 8 ogórków konserwowych
- 1 puszka kukurydzy Bonduelle
- 4 ugotowane ziemniaki
- 4 ugotowane marchewki
- 4 ugotowane na twardo jajka
- 200 ml majonezu
- 100 ml gęstego jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
Filety wymoczyć w wodzie, odsączyć i pokroić w kostkę. Przełożyć na dno naczynia. Czerwoną cebulę i ogórki pokroić w kostkę, ułożyć na śledziach. Kukurydzę odsączyć z zalewy, ułożyć na ogórkowej warstwie. Następnie ułożyć kolejno ugotowane ziemniaki, marchewki i jajka pokrojone w kostkę. Całość zalać sosem przygotowanym z majonezu, jogurtu, soli i pieprzu.
Smacznego!
„Jaka jest Twoja ulubiona świąteczna potrawa z produktem Bonduelle?”
Konkurs trwa do 19 grudnia 2016 r. (włącznie) Nagrodami są:
1 miejsce – bon zakupowy do sklepu Home&You na kwotę 150 zł oraz zestaw produktów Bonduelle
2 i 3 miejsce – zestawy produktów Bonduelle
Powodzenia! : )
* Wpis powstał przy współpracy z Bonduelle
Kochani! Bardzo serdecznie dziękuję Wam za wszystkie zgłoszenia w konkursie, wybór zaledwie 3 osób był bardzo trudny! Ostatecznie udało się ustalić werdykt i nagrody wędrują do:
1. Katarzyna M. – za podanie przepisu na oryginalną przystawkę do barszczu, która może stanowić mocną konkurencję dla tradycyjnych uszek
2. Patrycja – za podanie przepysznej inspiracji na przepis łączący tradycyjne świąteczne danie z nutą nowoczesności
3. Paula S. – za bardzo kreatywne uzasadnienie najchętniej wybieranej, tradycyjnej sałatki jarzynowej, której nie może zabraknąć na świątecznym stole
Gratulujemy!
Mój ulubieniec to ryżowa sałatka z kukurydzą i rybką 🙂
Moja ulubiona potrawa to mało oryginalnie ale sałatka 🙂 marchewka, burak, ziemniak,kalafior, brokuł, seler, pietruszka, papryka, kapusta,fasolka szparagowa wszystko ugotowane kroje w kostke mieszam doprawiam do smaku i dodaje kukurydze bonduelle i majonez ktory idealnie łączy całość.
Pochodzę z Wadowic i w moich stronach nie ma Wigili bez śledzika po japońsku:) oczywiście w towarzystwie tradycyjnego zielonego groszku!
Moje ulubione danie na swięta to wszystkie galarety 🙂 w środku od wyboru do koloru na wigilię rybki a na dalsze świętowanie już mięsko i szyneczka do tego obowiązkowo zawsze groszek marchewka i kukurydza 🙂
Obowiązkowo jak Wigilia to śledzik i grzybki a do tego uwaga kiełki fasoli mung bonduelle, całość pokrywam małą warstwą majonezu, sól, pieprz i do lodóweczki aż smaki się przegryzą. The best !!!
Moja ulubiona potrawa to palmiery z ciasta francuskiego z kukurydzą i serem. Idealne na święta i wszytskie imprezy 🙂 szybko pysznie dla każdego 🙂
Roladki ze śledzia, do srodka wkładamy kukurydze, ugotowane jajka pokrojone na małe kawałki, zawijamy i posypujemy koperkiem.
Smacznego!
Roladki ze śledzia, do srodka wkładamy kukurydze, ugotowane jajka pokrojone na małe kawałki, zawijamy i posypujemy koperkiem
Smacznego!
Roladki ze śledzia, do srodka wkładamy kukurydze, ugotowane jajka pokrojone na małe kawałki zawijamy i posypujemy koperkiem.
Smacznego!
Moja ulubiona potrawa to oczywisie salatka pelna warzyw gotowanych i konserowych w towarzystwie majonezu tak szczerze to nie mam proporcji bo robie na oko i pasuje naprawde wszystko poczawszy od ziemniakow i marchewki a na cebuli konczac do tego z puszki kukurydza groszek czy nawet fasola zawsze jest super 🙂
Jak Święta to pierogi a jak zaczęłą się zjezdzać do nas cała rodzinka bo udało nam się wybudować własny dom to te ilości pierogów były dosłownie jak w pierogarni 🙂 i tak oto wymyśliłysmy z mamą że pierogi z pieca również będą idealne. Ciasto robimy chlebowe do tego farsz z suszonych pomidorów, czerwonej fasoli, cebulki i pieczarek. Zawijamy pieczemy ok 20 minut i gotowe 🙂 można serwować w hurtowych ilościach. Super do barszczyku 🙂
Ponieważ nie lubię zupy rybnej Kochana Mamusia zawsze pryzgotowuje dla mnie zamienniki 🙂 nie ma nic lepszego niz zupa krem z kukurydzy bondulle pyszna, kremowa i ten kolorek …
Odkąd na świecie pojawiła się moja córeczka piekę dla niej drożdżowe bułeczki z serem pieczarkami i kukurydzą. Muszę przyznać że tak zasmakowały wszystkim domownikom że na stałe wskocyzły do świątecznego menu pozdrawiam 🙂
Sałatka jarzynowa jajka + ziemniaki + marchewka + groszek + seler + pietruszka + ogórek kiszony + majonez + sól i pieprz. Nie wyobrażam sobie świąt bez tej sałatki.
Fajna stronka u nas tez robimy salatke sledziowa ale dodajemy ogoreczki cebulke i oczywiscie kurydze bonduelle zamiast majonezu skropic oliwa doda przyprawy i voila gotowe 🙂
Kiedy Święta już za pasem,
Każdy ostro walczy z czasem.
Mycie okien i zakupy długie,
Tak naprawdę, to to co lubię.
Nawet brudne naczynia mają urok swój,
Gdy cała rodzina przy stole docenia kulinarny kunszt mój .
A że jestem typową tradycjonalistką,
Na moim świątecznym stole będzie wszystko.
Począwszy od barszczu z uszkami,
Skończywszy na 12 daniu- pierogi z grzybami.
Ale moją ulubioną potrawą świąteczną zdecydowanie,
Jest sałatka jarzynowa, to moje must have danie! 🙂
Więc mknę niczym torpeda pomiędzy regałami w markecie,
W poszukiwaniu idealnego groszku i kukurydzy- Bonduelle jak wiecie.
Majonez, jajka, ziemniaki, odrobina pieprzu i soli,
Voilà, goście częstują się do woli !
Najszybciej znikają u nas sałatki a ulubioną jest porowa Szybka sałatka z porem 🙂
potrzebujemy 1 por, filet z kurczaka, puszka fasoli czerwonej i kukurydzy BONDUELLE i przyprawy. Mięso kroimy obtaczamy w przyprawie do drobiu i smażymy. Pora drobno siekamy dodajemy do miski z kurczakiem fasolą i kukurydzą. Polać odrobiną majonezu doprawić solą i pieprzem Pycha!!!!
Gyros z kukurydzą bonduelle zawsze na święta serwuje dzięki czemu moja rodzina w święta moja potrawa się degustuje. Zawsze ją na imprezy rodzinne przygotowuje bo to danie z bonduelle kukurydzą całej mojej rodzinie smakuje. Pyszna jest, znakomita, słodka i wszystkich za serca chwyta bo smakiem swoim oczarowuje i miłe wsponienia przywołuje
Sałatka z tuńczykiem czerwoną fasolą Bonduelle, cebulką, kapustą pekińską. A całość mieszam z majonezem doprawiam solą i pieprzem do smaku. Niesamowite jak te 4 składniki mogą wybornie razem smakować 🙂
Moja ulubiona potrawa z kukurydzą i groszkiem Bonduelle to sałatka warzywna, niby standardowa i znana wszystkim, ale jest to jednak sałatka dla mnie wyjątkowa. Składniki są standardowe: ziemniaki, kukurydza, groszek, marchew, ogórki kiszone, majonez i przyprawy. Jednak kucharka jest wyjątkowa, to moja mama, która wkłada w przygotowanie tej potrawy całe serce i nikt nie jest w stanie podrobić smaku tej sałatki. Niby składniki te same, przygotowanie identyczne, ale smak nie ten, bo i serce osoby przygotowującej nie to samo, nie tak życzliwe, radosne i pełne miłości 🙂
Moją ulubioną sałatką świateczną sałatką jest SAŁATKA KIEŁOWA
puszka kiełków sojowych Bondulle
puszka kukurydzy oczywiscie Bonduelle
kukurydza konserwowa
3 ogórki konserwowe
5 jajek
5 grubych parówek
majonez
sol pieprz
REWELACJA 🙂
Może nie za ambitna ale numer jeden u mnie ŻÓŁTA SAŁATKA
Ser żółty
puszka ananasów
puszka kukurydzy Bonduelle
zalane wszystko jogurt naturalny z majonezem i czosnkiem sól pieprz do smaku
Moje ulubione danie świąteczne z kukurydzą jest dość nietypowe, tak mi się wydaje 🙂 a mianowicie jest to galaretka rybna z warzywami takimi jak marchewka, groszek (również bounduelle, bo najlepszy :D), papryka ale przede wszystkim NIGDY nie może zabraknąć w niej kukurydzy Bonduelle, bez niej galaretka nie miałaby zupełnie smaku, dzięki niej całą rodziną zajadamy się przy rodzinnym stole! Jednym ze smakiem świąt kojarzy się karp, innym pierożki, a mi? mi pyszna galaretka rybna 🙂
Ja za to najbardziej lubię kiedy moja babcia przygotowuje na świąteczne śniadanko tartę, gdzie głównym bohaterem jest właśnie wspaniała, złocista kukurydza firmy Bonduelle. Rok rocznie, od czasu, kiedy sięgam pamięcią zawsze ta wspaniała tarta widnieje na stole i w mig znika. Wszyscy się nią zajadamy! Bo jak nie zajadać się pyszną, kruchutką tartą z kukurydzą w roli głównej, z kurczakiem i brokułami, zalaną delikatną i aksamitną masą jajeczną? Z rąk mojej babci to majstersztyk, mi niestety nie wychodzi ona tak dobra 🙂
Moje ulubione danie na Święta to paszteciki z kukurydzą i kurczakiem. Bardzo łatwo się je robi wystarczy na płat gotowego ciata francuskiego wysmarować rozbełtane jajko na to dajemy odsączoną kukurydzę, podsmażonego kurczaka w przyprawie np do gyrosa i starty żółty podsmażoną cebylkę. Pożniej zawijamy w paszteciki i zapiekamy w piekarniku. Pycha i zawsze pierwsze znikają ze stołu 🙂 super też na imprezę i sylwestra 🙂
Jedyne czego potrzebuję na święta to dobra rybka w galaeretce oczywiście w towarzystwie groszku i marchewki bonduelle nie dość że tak pysznościowo smakuje to jeszcze wizualnie petarda.
Moja ulubiona potrawa i nie tylko na święta ale i każdą okazję to sałatka z kukurydzy i ananasa
– 1 puszka kukurydzy Bonduelle
– 1 puszka ananasa
– 200 g startego sera żółtego Gouda
– 3-4 roztarte na nożu ząbki czosnku
– 2-3 łyżki majonezu
– sól, pieprz
Ananasa pokroić w kostkę dodać pozostałe składniki i wymieszać. Schować do lodówki żeby się smak przegryzł. Palce lizać!
Moja ulubiona potrawa świąteczna z produktami Bonduelle to sałatka jarzynowa, przyrządzamy ją na każdą uroczystość rodzinną, a także również święta.To taka nasza rodzinna tradycja, a je należy pielęgnować. Mam nadzieję, że moje dzieci też tą tradycję będą nadal przenosić z pokolenia na pokolenie, robiła moja babcia, mama, aktualnie ja i wierzę, że moje dzieci ze swoimi rodzinami również.To jedna z najbardziej lubianych sałatek w mojej rodzinie, zdrowe warzywa (marchew, pietruszka, seler) w połączeniu z groszkiem i kukurydzą konserwową, związane majonezem tworzą niezwykła, smaczną, prostą sałatkę, która przypada każdemu do gustu 🙂
Moją ulubioną potrawą jest galaretka ze szczupakiem i warzywami bonduelle. Moja Babcia robi przepyszny wywar na bazie warzyw i ryby i na jego bazie powstaje galat więc efekt jeszcze lepszy to taki rodzinny patent 🙂
Moja ukochana i autorska potrawa na Wigilię:)
Ciasto:
– maka pszenna 550 g
– jedno jajko
– oliwa z oliwek 3 łyżki
– mleko 250 ml
– drożdże świeże 25 g
– cukier 2 łyżeczki
– sól 1 łyżeczka
– woda 50 ml
Farsz:
– mała dynia (0,7 kg po obraniu)
– kukurydza Bonduelle puszka
– czosnek 1 ząbek
– szalotka 2 małe sztuki
– natka pietruszki
– imbir 1,5 cm (lub pół łyżeczki mielonego)
– sól do smaku
– pieprz cayenne
– cukier łyżeczka
– masło klarowane
Wykonanie:
Z drożdzy cukru i wody przygotować rozczyn. Przesiana mąkę dodać do miski dolać mleko, jajko, sól i rozczyn. Ucierać mikserem ok 5 minut po tym czasie dodać oliwę i ucierać jeszcze kilka minut. Odstawić w ciepłe miejsce na ok 30 minut.
Na maśle podsmażyć posiekana cebulę i czosnek. Dynie pokroić w drobną kostkę dodać na patelnię i smażyć kilka minut kiedy będzie miękka dodać cukier, wymieszać i przestudzić. Do zimnego farszu dodać osączoną kukurydzę posiekaną natkę pietruszki i starty imbir. Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Kiedy ciasto wyrośnie podzielić na porcje, rozwałkować i wykrawać koła. Na środku każdego ułożyć łyżkę farszu, złożyć na pół i zagnieść końce. Piec w temperaturze ok 180 stopni przez 20-25 minut. Podawać z czerwonym barszczem.
Pochodzę z Wąchocka- Miasta znanego z Cudów i Kawałów;-), dlatego tez podczas świat na moim stole goszczą rybne „wąchockie” galarety . Są zdrowe i kolorowe. W „środku” mają kawałki szczupaka lub innej ryby , które gotuję wcześniej w bulionie warzywnym z marchewką i porem. Taka galareta podczas świąt cieszy oko i podniebienie, ponieważ jako dodatki dodaję do niej kukurydzę i groszek.
Moja ulubiona świąteczna potrawa to warzywno – kabanosowa zupa z czekoladową nutą 🙂
Składniki:
1. Pół tabliczki gorzkiej czekolady
2. 200 gram dowolnego makaronu
3. 30 dag kabanosów
4. Puszka kukurydzy złocistej z czerwoną fasolą Bonduelle
5. Czerwona papryka
6. 2 cebule
7. 2 marchewki
8. 5 ząbków czosnku
9. 4 łyżki koncentratu pomidorowego
10. Sól do smaku
11. Pieprz do smaku
12. 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki
13. Olej do smażenia
Sposób przyrządzenia:
1. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.
2. Do garnka z rozgrzanym olejem wrzucić pokrojoną w drobną kostkę cebulę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i chwilę podsmażyć.
3. Dołożyć pokrojone kabanosy, paprykę pokrojoną w kostkę i koncentrat pomidorowy.
4. Dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, odcedzoną kukurydzę z czerwoną fasolą Bonduelle i zalać około 2,5 litra wody.
5. Dodać przyprawy i gotować około 20 minut.
6. Po ugotowaniu wrzucić do zupy czekoladę i mieszać aż do momentu rozpuszczenia się.
7. Gorącą zupę podawać z makaronem.
Smacznego! 🙂
Sałatka świąteczna
Cząstki karpia wrzucam na rukolę razem z pokrojonym selerem naciowym, podprażonymi orzechami włoskimi oraz żurawiną.Polewam wszystko sosem winegret.
Jedyny minus sałatki to to, że znika w mig, a my czujemy niedosyt:-)
Polecam moją ukochaną sałatkę z pieczarkami i kukurydzą. Składniki:
500 g pieczarek
1 puszka kukurydzy Bonduelle
1/2 główki kapusty pekińskiej
majonez, sól, pieprz
Pieczarki pokroić w plastry, podsmażyć na maśle. Dodajemy kukurydzę majonez i przyprawy całość mieszamy i mamy błyskawiczną sałatkę, najelpsza!!! 🙂
Od zawsze sałatka jarzynowa.Zawsze się udaje i wszystkim smakuje.
Zawijańce z ciasta francuskiego z pieczarkami i kukurydzą. Kukurydza oczywiście od Bonduelle jako jedyna nigdy nie zawodzi zawsze chrupiąca i słodziutka 🙂
W moim rodzinnym domu zamiast pierniczków pieczemy ciasteczka z cieciorki „Gotowane na parze” Bonduelle. Nie wyobrażam sobie świąt bez tych ciasteczek – ich smak i zapach to właśnie aromat ciepłej, rodzinnej atmosfery bliskości. Śmieszne kształty – renifera z odłamanym nosem, choinki z grzywą na czubku, gwiazdki bardziej przypominającej słonko…wprawiają mnie w wyśmienity nastrój, bo wiem, że dzieciaki włożyły mnóstwo serca w ich wykrojenie. Dodatkowo, przyprawy piernikowe, które dodajemy do ciasteczek, podnoszą poziom moich endorfin do maksymalnych limitów, dlatego nie zdarzyły się jeszcze święta, podczas których nie tryskałabym dobrym humorem. A to wszystko dzięki ciasteczkom i Bonduelle!
Sałatka kolorowa, lekka a jednak nasyca 🙂
½ opakowania makaronu ryżowego
5-6 szt. pomidorów suszonych w oleju
½ puszki kukurydzy
pęczek szczypiorku
5-6 rzodkiewek
kilka sztuk gotowanych krewetek
Makaron przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, rzodkiewkę zetrzeć na grubych oczkach tarki, pozostałe składniki pokroić i wymieszać.
Wszystko polać sosem:
3 łyżki wody
2 łyżeczki miodu
sok z 1/2 cytryny
1 ząbek czosnku
3 łyżeczki musztardy
1 łyżeczka musztardy francuskiej
ok. 10 łyżek oliwy
ok. 5 łyżek oliwy z pomidorów suszonych
szczypta ziół prowansalskich
1 łyżeczka prażonych ziaren słonecznika
1 łyżeczka prażonych ziaren dyni
Moja rodzina trzyma się tradycji dlatego na swięta nie może u nas brakować sałatki warzywnej! Marchewkę, seler, pietruszkę, ziemniaki i jaja gotuje do miękkości, kroję w kostkę dodaję ogórki kiszone i kukurydzę Bonduelle, zakraszam majonezem do tego sól pieprz, mieszam i chowam na noc do lodówki. Gotowe!
Moja ulubiona świąteczna potrawa i zresztą nie tylko moja bo sałatki u nas zawsze najszybciej schodzą to właśnie sałatka z kukurydzą ananasem białym ryżem lub jasminowym wymieszana z majonezem i przyprawami. Prosto a jak smakuje mniam 🙂
Nie ma nic lepszego niż łosoś zapiekany pod pierzynką z soczewicy na parze od Bonduele. Jak zrobić: łososia myjemy oczyszczamy z ości i skóry. W małym rondelku rozgrzewamy masło, dodajemy trochę mąki do tego sól, pieprz zalewamy mlekiem. jak zacznie gęstnieć dodajemy soczewice z puszki odsaczona z zalewy i całość blednujemy. Sos przelewamy na płaty łososia i zapiekamy w piekarniku. Pycha!!!!
Moja ulubiona świąteczna potrawa to karp w galarecte, Mama przygotowuje ją tylko raz w roku i na pewno po części dla tego smakuje tak wyjątkowo 🙂 Jako dodatek oczywiście marchewka z groszkiem od bonduelle 🙂 Wesołych spokojnych Świąt 🙂
Tradycja, tradycja i jeszcze raz tradycja. Cenię tradycyjne potrawy świąteczne. Zachwycam się szczególnie sałatką jarzynową- wieloskładnikową, kaloryczną, smaczną! Nie wyobrażam sobie bez niej świąt. Chociaż pół dnia kroję warzywa, aby przygotować sałatkę, to i tak nie wyobrażam sobie bez niej świąt. Bogactwo składników: ugotowane ziemniaki, marchew, seler, jajka na twardo, ogórki kiszone, cebula, kukurydza złocista Bonduelle oraz groszek od Bonduelle sprawia, że sałatka jest wyjątkowo smaczna. Obowiązkowo dodaję duże ilości majonezu, soli i pieprzu, w końcu święta! Jedyna okazja, aby bez wyrzutów sumienia móc zajadać się kalorycznymi potrawami. W wigilię sałatkę jarzynową jem bez żadnych dodatków, za to w święta… Ach! Porządny plaster szyneczki lub kawałek kiełbasy i na mojej twarzy gości szeroki uśmiech. Święta Bożego Narodzenia są raz w roku. Nie wypada być wtedy na diecie! Ja na pewno nie będę, w końcu przygotowałem ogromną ilość świątecznej sałatki jarzynowej.
Moja ukochana potrawa, którą serwuję na każde święta to makaron cannelloni z filetem z piersi kurczaka i dodatkami od Bonduelle: kukurydzą, czerwoną fasolką i szpinakiem oczywiście w sosie beszamelowym. Przepis ciągle modyfikuję, w zależności od dostępnych produktów, pory roku albo gustów gości. Potrawa, która w każde święta wydaje się nowa, aczkolwiek podstawa zawsze jest ta sama.
Moja ulubiona świąteczna potrawa z kukurydzą Bonduelle to pyszna i niesamowicie efektowna sałatka z buraczków, śledzia, winnego jabłka i słodkiej kukurydzy Bonduelle.
Śledź w towarzystwie buraczków, jajek, winnego jabłka i słodkiej, chrupiącej kukurydzy, polany sosem majonezowo-jogurtowym to propozycja idealna na Święta. Pyszna i prosta, a zarazem efektowna przekąska.
Składniki (dla 4 osób):
4 solone śledzie
350 g buraków
4 jajka
1 średnie zielone jabłko
1 puszka słodkiej, złocistej kukurydzy Bonduelle
sok z 1/2 cytryny
majonez i gęsty jogurt naturalny wymieszane w stosunku 1:1
sól, pieprz, świeży koperek
Śledzie namoczyć w niegazowanej wodzie mineralnej, wyjąć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić w poprzek na paseczki, a następnie skropić cytryną. Buraki wyczyścić, ugotować w wodzie z dodatkiem soli, lub upiec w piekarniku (polecam zdecydowanie pieczenie w piekarniku). Ostudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę.
Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę takiej wielkości, jak buraki. Kukurydzę złocistą Bonduelle odsączyć z zalewy. Majonez i jogurt naturalny wymieszać w stosunku 1:1, przyprawić solą i pieprzem.
Jabłko dokładnie umyć i pokroić (wraz ze skórką) na kostkę takiej wielkości, jak buraki. Jabłko wymieszać z pokrojonym jajkiem, kukurydzą, kilkoma łyżkami sosu i posiekanym koperkiem. Mieszać delikatnie, aby zachować kostkę jajka.
W szklanym naczyniu (lub w małych szklanych naczyniach) układać warstwami składniki w następującej kolejności: buraki, śledź, jajko z jabłkiem i kukurydzą. Dekorować u góry kawałkiem śledzia i koperkiem. Jeżeli serwujemy sałatkę w jednej salaterce, możemy składniki ułożyć w podwójnych warstwach: buraki, śledź, jajka z jabłkiem i kukurydzą, buraki, śledź, jajka z jabłkiem i kukurydzą. Przed podaniem polać resztą sosu, lub podać go osobno w sosjerce.
Bardzo polecam
Przepyszna sałatka !!!
Autor
Miło mi, że posmakowała 🙂
Śledzik wyszedł super 🙂 czekam na jutro aż skosztuję całego 🙂 Wesołych Świąt dziękuję za inspirację!
Autor
Bardzo mi miło, udanego świętowania, wszystkiego dobrego 🙂
Salatka jest super zamiast majonezu polecam domowy albo tylko sam jogurt naturalny 🙂
Autor
Miło mi, że posmakowała 🙂 Domowy majonez to jest to 🙂
Śledzie wyszły pyszne zrobiłam w dużej misce 🙂
Autor
Super, że posmakowały 🙂
Super przepis ❤️
Autor
Bardzo mi miło, że posmakowało 🙂