Siekane kotleciki z dorsza to super pomysł na podanie ryby najmłodszym, którzy za nią nie przepadają. Kotleciki są proste i szybkie do zrobienia, pysznie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Polecam!!!
Składniki:
- 500 g polędwicy z dorsza
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 jajka (wielkość L)
- 2 łyżki majonezu
- 100 g startego żółtego sera np. gouda
- 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej
- 3/4 łyżeczki soli himalajskiej
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżka posiekanego koperku
Polędwicę z dorsza pokroić na mniejsze kawałki, skropić sokiem z cytryny. Dodać jajka, majonez, starty żółty ser, mąkę przyprawy i koperek. Wymieszać i smażyć na mocno rozgrzanej patelni, z obu stron na rumiany kolor.
Smacznego!