Siekane kotleciki z dorsza to super pomysł na podanie ryby najmłodszym, którzy za nią nie przepadają. Kotleciki są proste i szybkie do zrobienia, pysznie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Polecam!!!
Składniki:
- 500 g polędwicy z dorsza
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 jajka (wielkość L)
- 2 łyżki majonezu
- 100 g startego żółtego sera np. gouda
- 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej
- 3/4 łyżeczki soli himalajskiej
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżka posiekanego koperku
Polędwicę z dorsza pokroić na mniejsze kawałki, skropić sokiem z cytryny. Dodać jajka, majonez, starty żółty ser, mąkę przyprawy i koperek. Wymieszać i smażyć na mocno rozgrzanej patelni, z obu stron na rumiany kolor.
Smacznego!
Uwielbiam te z kurczaka więc i z rybą chętnie wypróbuję 🙂
Autor
Polecam 🙂
Pyszności ❤️
Autor
🙂
Wyglądają bardzo apetycznie 🙂
Autor
Dziękuję i polecam 🙂
Super 😊
Autor
Cieszę się, że przepis przypadł do gustu 🙂
Ja tak robię kurczaka. Ten przepis wypróbuję jeszcze w tym tygodniu.
Autor
Kotleciki z kurczaka są w tej wersji równie pyszne 🙂
Witam. Czy można je upiec w piekarniku zamiast smażyć?
Autor
Osobiście nie próbowałam, ale dlaczego nie 🙂
Będę próbować. Dziękuje i pozdrawiam.
Autor
Super, życzę smacznego 🙂
Ależ to pyyyszne wyszło 🥰 Dodałam Pecorino Romano 😋
Autor
Bardzo się cieszę, że posmakowało 🙂
Super obiadek posmakowało wsyztskim 🙂
Autor
Bardzo się cieszę, że przepis przypadł do gustu 🙂