Site icon marta-gotuje.pl

Sernik z masłem orzechowym

Przepyszny i lekki sernik z masłem orzechowym to prawdziwa gratka dla miłośników orzechowych smaków. Inspiracją do jego przygotowania były praliny z kremem orzechowym w białej czekoladzie NUTLOVE PROTEIN PRALINES, które od razu przywiodły mi na myśl pomysł na ten nowy wypiek ; ) Co prawda są tak pyszne, że trudno im się oprzeć, ale na szczęście każda z nich pakowana jest osobno, więc jest szansa, że zdążycie nimi udekorować Wasz sernik. Pralinki nie zawierają oleju palmowego i cukru, za to proteinowy, orzechowy krem ma aż 33% białka. Polecam!!!

Składniki na spód (tortownica 18 cm):

Płatki owsiane rozdrobnić blenderem. Pozostałe składniki podgrzać w małym garnku, wymieszać z płatkami. Przełożyć na dno blachy wyłożonej papierem do pieczenia, dokładnie docisnąć. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 C (góra-dół) przez ok. 10 minut, wyjąć, przestudzić.

Masa serowa:

Wszystkie składniki zmiksować. Przelać na przestudzony spód. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 C (góra-dół) przez ok. 60 minut, wystudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, a następnie schłodzić w lodówce.

Dodatkowo:

Przed podaniem udekorować sernik pokrojonymi pralinkami i pudrem z ksylitolu.

Smacznego!

Uwaga! Zamiast cukru trzcinowego można użyć ksylitolu lub erytrytolu.

Poziom trudności: łatwy

Cały sernik to 8 porcji. 1 porcja zawiera: 300 kcal, Białka 19,1 g; Tłuszcze 13,3 g; Węglowodany 27,6 g;

*Wpis powstał przy współpracy marta-gotuje.plALLNUTRITION

Exit mobile version