Site icon marta-gotuje.pl

Sernik z mascarpone i białej czekolady

Kremowy sernik z mascarpone i polewą z białej czekolady na pewno Was zachwyci. Bardzo prosty do przygotowania, lekki i delikatny. Pięknie prezentuje się na świątecznym stole. Polecam!!!

Sernik z mascarpone i białą czekoladą

Przepis na sernik z mascarpone i białą czekoladą

Składniki (tortownica 18cm):

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Twaróg utrzeć z mascarpone, cukrem i mąką na niewielkich obrotach, tylko do połączenia się składników. Następnie stopniowo dodawać po jednym jajku, miksując nadal na niewielkich obrotach. Na koniec dodać śmietankę (bez ubijania, prosto z opakowania). Krótko zmiksować. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, przelać do niej masę. Sernik upiekłam w Airfryerze – 10 min w 170 ° i kolejne 60 min w 120 ° C. Można również upiec w piekarniku rozgrzanym do 170° C (góra-dół) przez 20 minut, a następnie zmniejszyć temperaturę do 120° C i piec kolejne 70 minut. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, a następnie schłodzić przez noc w lodówce.

Polewa z białej czekolady i mascarpone przepis

Polewa:

Czekoladę roztopić na parze. Wystudzoną wymieszać z serkiem w temp. pokojowej, udekorować schłodzony sernik.

Smacznego!

Przepis na sernik z mascarpone
Sernik z mascarpone przepis

Więcej przepisów znajdziecie na moim Facebooku i Instagramie.

Pozostałe przepisy na serniki

Exit mobile version