Sernik delikatny jak chmurka w wersji bezglutenowej. Bardzo prosty i szybki do przygotowania. Sernik jest pyszny i nie za słodki. Dla miłośników więszej ilości słodyczy można podać sernik z dodatkiem bitej śmietany i malin. Polecam!!

Przepis na sernik bez glutenu
Składniki (tortownica 18cm):
- 6 jajek (wielkość L)
- 450 g serka twarogowego dobrej jakości
- 60 g mąki migdałowej
- 40 g cukru (można zastąpić słodzikiem: ksylitolem lub erytrytolem)
Jak zrobić sernik lekki jak chmurka
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno. Twarożek zmiksować z żółtkami, mąką migdałową i cukrem. Do masy delikatnie wmieszać szpatułką ubite białka. Przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 150° (termoobieg) przez 45 min. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, a następnie schłodzić w lodówce.
Smacznego!

Pozostałe przepisy bez glutenu.
Więcej przepisów znajdziecie na moim kanale YouTube , Facebooku i Instagramie.
Super serniczek 🙂
Autor
Bardzo dziękuję 🙂
Pyszny i robi się raz dwa 🙂
Autor
Miło mi, że posmakował 🙂