Składniki :
- 500g schabu bez kości
- 6 moreli (mogą być brzoskwinie z puszki)
- mąka
- woda
- olej do podsmażenia
- przyprawy: sól, pieprz, imbir, gałka muszkatałowa
Schab rozbić tłuczkiem doprawić niewielką ilością soli i pieprzu. Na każdy kawałek nałożyć połówkę brzoskwini i uformować roladkę. Spiąć szpilką do zrazów lub wykałaczką. Mięso obtoczyć lekko w mące i podsmażać na gorącym oleju.
Gdy roladki są podsmażone, zalewamy je gorącą wodą (może być z dodatkiem cytryny i łyżeczki cukru). Doprawiamy szczyptą imbiru i gałki muszkatałowej. Dusimy pod przykryciem przez ok 30 min w razie potrzeby podlewając wodą.
Smacznego : )
Ciekawy przepis, musze spróbować z modyfikacją na ostro, bo nie lubię na słodko mięsa:)