Sałatki ziemniaczane to idealne danie, aby zaspokoić głód. Są bardzo pożywne i świetnie nadają się do lunchboxa, kiedy wiemy, że śniadanie, obiad, czy kolację musimy zjeść poza domem. Dzisiejsza propozycja została wzbogacona o makrelę, fasolę i czerwoną cebulę, więc całość stanowi bardzo zdrowy, wartościowy posiłek, a do tego pysznie smakuje : ) Polecam!
- 1 duża makrela
- 1 czerwona cebula
- 1/2 puszki czerwonej fasoli
- 150 g ugotowanych ziemniaków
- opcjonalnie małosolny lub kiszony ogórek
Składniki na dressing:
- 3 łyżki oleju lnianego
- 1 łyżka białego octu winnego
- 1 łyżka musztardy
- sól, pieprz
Cząstki makreli mieszamy z cebulą pokrojoną w piórka, fasolą, ugotowanymi ziemniakami pokrojonymi na mniejsze kawałki oraz ogórkiem. Składniki na dressing mieszamy, polewamy sałatkę, ponownie mieszamy i w razie potrzeby doprawiamy do smaku.
Smacznego!
Uwielbiam i robię tak samo 🙂
Klasyk! też tak robię 🙂
Autor
Domowe sałatki królują 🙂
Autor
Bardzo się cieszę 🙂
Smakowicie 😋
Autor
Bardzo dziękuję 🙂
Pychotka 🙂
Autor
Super, że przepis przypadł do gustu 🙂
Pyszna dla mnie nowość bo wcześniej nie próbowałam takiego połączenia.
Autor
Miło mi, że posmakowało 🙂
Wszystko wygląda świetnie, tylko jak namówić na spróbowanie ośmiolatka?
Autor
Tutaj nie pomogę, zapewne każdy rodzic ma swoje sprawdzone patenty, bo najlepiej zna swoje maluchy 😉