Site icon marta-gotuje.pl

Sałatka z tuńczykiem i awokado

Uwielbiam sałatki, które są nie tylko skarbnicą zdrowia, ale także świetnie sprawdzają się w roli śniadania, kolacji, a nawet lekkiego obiadu w ciepłe dni. Awokado z tuńczykiem to ostatnio jedno z moich ulubionych połączeń, które bardzo Wam polecam. Całość zwieńczyłam lekkim majonezowym sosem z czosnkową nutą. Pysznie, szybko i pożywnie : )

Składniki (2 porcje):

Składniki na dressing majonezowy:

Awokado obrać, usunąć pestkę, pokroić wraz z papryką i dymką na mniejsze kawałki. Dodać do miksu sałat wraz z kawałkami odsączonego tuńczyka. Przygotować dressing: majonez wymieszać z jogurtem i sokiem z cytryny, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy, ponownie wymieszać. Polać przygotowaną sałatkę, udekorować wiórkami parmezanu.

Smacznego!







 

*Wpis powstał przy współpracy z marką Społem

Exit mobile version