Poprzednio zachęcałam Was do roladek schabowych ze szpinakiem i serem feta (przepis tutaj), tym razem wersja light tego dania : ) Schab zastąpiłam kurczakiem, a ser feta zwykłym twarogiem. Dzięki temu, że zrezygnowałam ze smażenia
i wybrałam parowar danie nadaje się dla osób na diecie oraz matek karmiących piersią ; ) Przyznam jednak, że „cięższa” wersja zdecydowanie bardziej podbiła moje serce, ponieważ wolę bardziej wyraziste smaki ; )
- 1 pierś z kurczaka
- 1/2 opakowania szpinaku Frosta
- 50 g twarogu półtłustego
- sól, pieprz, bazylia, koperek
Pierś z kurczaka pokroić w cienkie plastry, delikatnie rozbić, oprószyć pieprzem. Szpinak rozmrozić, podsmażyć na patelni, doprawiając go solą, pieprzem i bazylią. Tak przygotowany nałożyć na przygotowane mięso wraz z kawałkami twarogu. Zwinąć w roladki i posypać koperkiem. Gotować w parowarze przez ok. 25 minut.
Smacznego : )
Fajny pomysł, do wypróbowania:)
Autor
polecam 😀
fajny przepis, podeślę go pewnej mojej koleżance, karmiącej;)))
Autor
Mam nadzieję, że się przyda, sama nadal mam problemy z wymyśleniem czegoś smacznego i dozwolonego : )
Dla mnie kobiety dietujacej, idelany przepis, dzieki:)
Doskonałe danie i jak pięknie i apetycznie się prezentuje, na pewno wypróbuję przepis – świetny. Pozdrawiam 🙂
Już mi się podoba 🙂
Świetny przepis!
A co zamiast szpinaku moża by było dodac ? pozdrowienia
Autor
Ale, czy masz jakieś ograniczenia typu karmienie piersią? : ) Jeśli nie, albo np. wprowadziłaś już paprykę na pewno też się świetnie sprawdzi!
Nie nie jeszcze nie narazie dzidziuś w drodze 🙂 ale nie przepadam za szpinakiem a to taka fajna wresja z parowaru :)ooo papryka moze być 😀
Autor
To trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie 🙂
cos akurat dla mnie!musze wyprobowac:) pozdrawiam
Autor
Polecam:D