Zwykłe kotlety z indyka możemy urozmaicić przez nadzianie ich mozzarellą. Pracy z roladkami nie ma wiele, za to w smaku są pyszne ; ) Dla osób, które nie przepadają za serem, polecam jako nadzienie przygotować masełko czosnkowe (masło + przeciśnięty przez praskę czosnek + ulubione zioła).
Składniki :
- 1 pierś z indyka
- 1 kula mozzarelli
- bułka tarta do obtoczenia
- 1 jajko
- sól, pieprz
Mięso kroimy w cienkie plastry i delikatnie rozbijamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na środek każdego płata kładziemy kawałek sera mozzarella i zwijamy roladkę. Maczamy w rozbełtanym jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Smacznego : )
pycha;)
dzisiaj też zrobiłam kurczaka, trochę inaczej, bo z chrzanem i puree z kalafiorem;)
Twoja propozycja wygląda apetycznie;D
Autor
teraz będzie za mną „chodziło” to puree z kalafiora:)
Wyglądają przepysznie !
widzę Marto, że polubiłaś indyka;)
Autor
Jest to dobra alternatywa dla kurczaka, który mimo wszystko pozostaje moim faworytem:)
Uwielbiam roladki z mozarella wszelkie, tylko czesto mi sie rozlewa neistety;/ a panierke robisz poejdyncza cyz podwojna?
Autor
Pojedyńczą :d
Pycha mi wyszły, zawsze robiłam z kurczaka, ale indyk rzeczywiście fajnie się komponuje z mozarella i ziołami:)
Doskonały sobotni obiad! Dzięki za przepis!
Autor
Nie ma za co! 🙂 smacznego 🙂
A ja zdecydowanie wolę indyka, roladki w wersji ziołowej uwielbiam!
niby proste, ale sama bym nie zrobiła, dzięki:)))
super! nigdy nie jadłam czegoś lepszego. moja rodzina była mile zaskoczona bo zazwyczaj gotuję bardzo tradycyjne dania.
Autor
Bardzo się cieszę, że przepis zasmakował 🙂
super! nigdy nie jadłam czegoś lepszego. moja rodzina była zachwycona tym bardziej że zazwyczaj gotuję bardzo tradycyjne dania!!!
Autor
Bardzo się cieszę, że przepis zasmakował 🙂
Super danie
Autor
Bardzo dziękuję 🙂
Przepyszne i proste danie 🙂
Autor
Super, że posmakowało 🙂
Przepysznie wyszło 🙂
Autor
Bardzo mi miło, że roladki przypadły do gustu 🙂
Roladki sa pyszne dziekuje za inspiracje 🙂
Autor
Bardzo proszę i zapraszam częściej 🙂