Wystarczą 3 składniki, aby wyczarować przepyszne, półkruche rogaliki z naszym ulubionym nadzieniem. Idealne do popołudniowej kawy, czy herbaty : ) Polecam!!!
Składniki (ok. 16 sztuk):
- 150 g masła
- 200 g twarogu półtłustego
- 200 g mąki pszennej
Nadzienie:
- powidła/marmolada/czekolada/krem czekoladowy
Twaróg dokładnie zmielić, aby nie było grudek, dodać masło i mąkę i zagnieść gładkie ciasto. (Użyłam robota kuchennego). Uformować kulę, owinąć folią spożywczą i przełożyć na godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto podzielić na dwie części i każdą z nich rozwałkować na kształt koła, podzielić nożem na trójkąty, nałożyć ulubione nadzienie i zwinąć rogaliki. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 C (termoobieg) przez ok. 15 minut do czasu aż się zarumienią. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Smacznego!