Site icon marta-gotuje.pl

Rabarbar zapiekany pod koglem-moglem

Rabarbar zapiekany pod koglem mogłem to błyskawiczny deser do przygotowania w 15 minut : ) Kwaskowaty smak rabarbaru idealnie uzupełnia się ze słodkim koglem moglem, który przywodzi wspomnienia beztroskiego dzieciństwa. Proporcje są bardzo łatwe do zapamiętania, a deser na pewno nie raz uratuje Was, gdy poczujecie nieodpartą chęć na coś słodkiego : ) Polecam!!

Składniki (2 porcje):

Rabarbar umyć, obrać i pokroić w 1 cm kawałki. Przełożyć do 2 naczyń do zapiekania i oprószyć cynamonem. Żółtka utrzeć z cukrem na białą, puszystą masę. Przelać na rabarbar i piec w rozgrzanym do 180 C (termoobieg) piekarniku przez 10-15 minut. Podawać od razu.

Smacznego!

Przepis z książki – „Warzywo” D. Wójciak

Exit mobile version