Bardzo proste muffinki czekoladowe z dodatkiem posiekanej czekolady, która przyjmuje przepyszną płynną postać tuż po upieczeniu (dlatego trudno im się oprzeć już na ciepło!), a po ostudzeniu czeka na nas ukryta w każdym kęsie : ) Polecam!!!
Składniki (12 muffinek):
- 150 g masła
- 300 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 2 łyżki kakao
- niecała szklanka cukru
- 1 łyżka cukru wanilinowego
- 2 jajka
- 170 ml mleka
- 150 g dowolnej czekolady
Masło roztopić, przestudzić. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną i kakao. W oddzielnej misce wymieszać cukier, cukier wanilinowy, jajka i mleko. Dodać do wymieszanych suchych składników, wymieszać. Dodać roztopione masło i posiekaną na dość duże kawałki czekoladę, wymieszać. Przelać do foremek i piec przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 C (termoobieg).
Smacznego!
Inspiracja IG minimaliving
Będą pieczone!
Autor
Super, daj znać jak posmakowały 🙂
Pycha kochamy muffiny 🙂
Autor
W takim razie koniecznie wypróbujcie, są pyszne 🙂
😍
Autor
🙂 🙂 🙂
Mniam mniam porywam kilka 🙂
Autor
Proszę się częstować 😉
Muffinki piękne i te talerzyki uwielbiam takie ceramiczne cuda 🙂
Autor
Dziękuję 🙂
Są już u nas rewelacja i dzieciaki prawie same zrobiły ja tylko do piekarnika wrzuciłam 🙂
Autor
Super 😀 pozdrowienia dla zdolnych pomocników 🙂
Pycha polecam ❤️
Autor
Bardzo się cieszę, że posmakowały 🙂
Bardzo smaczne wypływająca czekolada pyszna 🙂
Autor
Miło mi, że ta opcja przypadła do gustu 🙂
Super, czekoladowe nadzienie rewelka 🙂
Autor
Miło mi, że posmakowały 🙂
Pychotka 🙂
Autor
Super, że posmakowały 🙂
Przepyszne😀
Autor
Super, że posmakowały 🙂