Mam nadzieję, że pamiętacie jeszcze przepis na pulled pork, który niedawno dla Was przygotowałam? : ) Tym razem prezentuję Wam obłędnie pyszny sposób na jego wykorzystanie, czyli burgery z odrywaną wieprzowiną. Ilości składników musicie dopasować do własnych potrzeb i upodobań, podobnie jak kombinacje z przeróżnymi dodatkami. Nam najbardziej smakuje klasyczna, prosta wersja, prezentowana poniżej ; ) Polecam!!!
Składniki:
- Bułki maślane
- pulled pork
- pikle
- prażona cebula
- ketchup, musztarda
Mięso i bułki podgrzać w piekarniku. Bułki przekroić na pół, jedną część posmarować musztardą, drugą połówkę ketchupem. Na dolnej części ułożyć mięso, dalej pokrojone w plastry pikle. Posypać prażoną cebulką, przykryć drugą połówką bułki. Podawać od razu.
Smacznego : )