Słodki stół
Na ostatnią rodzinną uroczystość przygotowałam tzw. słodki stół, który składał się z prostych deserków podanych w plastikowych pojemniczkach. To idealna propozycja na urodziny, imieniny, chrzest, czy parapetówkę. Wbrew pozorom jest to bardzo szybkie rozwiązanie, szybsze niż przygotowanie kilku tradycyjnych ciast i idealnie sprawdza się na każdej imprezie. Zawsze robi na zaproszonych gościach duże wrażenie. Plastikowe opakowania są do kupienia np. w Makro i innych większych supermarketach, mój zestaw zamówiłam z allegro. Są to pojemniki wielorazowego użytku, po umyciu nadają się na kolejną imprezę : ) To już moje kolejne podejście do słodkiego stołu, ale wierzcie mi, że jego przygotowanie zajmuje o wiele mniej czasu niż zapisanie wszystkich proporcji (możecie tu działać na oko i spontanicznie, najlepsze są niespodziewane mieszanki z nadmiaru składników). Desery są lekkie, idealne na wiosenno/letnie przyjęcia.
Desery na słodki stół przepisy
Moje ostatnie desery na słodki stół- przepisy, które robi się bardzo szybko przygotowałam w następujących smakach:
- Krem kajmakowy z bakaliami i bezą
- Leśny mech
- Brownie z kremem orzechowym i jeżyną
- Galaretki z bitą śmietaną
- Oreo z truskawką
- Eton Mess
- Brownie z mango
W kilku z nich korzystałam z lekkiego kremu na bazie śmietanki i mascarpone, wystarczy przygotować go raz i podzielić na różne desery, ale w przepisach uwzględniłam proporcje konkretnie dla danej propozycji, gdybyście mieli ochotę na zmiany. Jeśli impreza odbywa się w chłodniejszy dzień świetnie sprawdzi się również sama bita śmietana.
Jak zrobić desery na słodki stół
Deserki bezowe z kremem kajmakowym i bakaliami – 20 szt. pojemność 120 ml
Składniki:
- 150 g mini bezików
- 250 g mascarpone (schłodzonego)
- 250 g kajmaku (schłodzonego)
- 300 ml śmietanki kremówki 36% lub 30 %
- 70 g posiekanych orzechów włoskich
- 70 g suszonych daktyli
- płatki migdałów/ rurki/ mini biszkopty do dekoracji
Na dno pucharków przesypać bezy. Orzechy i daktyle drobno posiekać. Mascarpone zmiksować z kajmakiem na gładką masę. W oddzielnym naczyniu ubić kremówkę na sztywno. Dodawać po 1 łyżce ubitej śmietanki do masy kajmakowej, mieszając delikatnie szpatułką. Na koniec dodać do masy orzechy i daktyle. Przełożyć po łyżce kremu do każdego naczynia, posypać kolejną porcją bezików, udekorować.
Leśny mech – 25 szt. pojemność 150 ml
Składniki:
- 4 jajka (wielkość L)
- 120 g cukru
- 160 g mąki pszennej tortowej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- odrobina zielonego barwnika (lub zmiksowany szpinak)
- 500 ml śmietanki kremówki 36% (dobrze schłodzonej)
- 250 g mascarpone (schłodzonego)
- 1 łyżka cukru pudru
- 125 g borówek
- 300 g truskawek
Białka oddzielić od żółtek i ubić mikserem na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier, cały czas miksując do czasu, aż piana będzie gładka i lśniąca. Dodać żółtka, krótko zmiksować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i stopniowo przesiewać do ubitych jajek z cukrem. Delikatnie mieszać drewnianą lub silikonową szpatułką, tylko do połączenia. Na koniec dodać barwnik i ponownie delikatnie wymieszać. Dno tortownicy (21 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać masę i piec w piekarniku rozgrzanym do 160 C (góra-dół) przez ok. 45 minut, do suchego patyczka. Wystudzić i pokruszyć. Połowę ciasta przesypać na dno pojemników. Umyte truskawki (pokrojone w mniejsze kawałki) i borówki przełożyć na ciasto. Kremówkę ubić z mascarpone i cukrem pudrem na gęsty krem. Wyłożyć na owoce. Przykryć pozostałym ciastem i owocami.
Brownie z kremem orzechowym i jeżyną – 16 szt. pojemność 120 ml
Składniki na Brownie (forma 10×21 cm):
UWAGA – połowę upieczonego brownie wykorzystujemy do drugiego deseru z mango
- 80 g masła
- 100 g gorzkiej czekolady
- 2 jajka (wielkość L)
- 80 g trzcinowego cukru
- 1 i 1/2 łyżki mąki pszennej
- 1/2 łyżki kakao
- szczypta soli
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 C (termoobieg). Masło i połamaną na kawałki czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Jajka (żółtka i białka razem) zmiksować z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodać roztopioną czekoladę z masłem, wymieszać do połączenia się składników. Na koniec wsypać suche składniki (mąkę, kakao oraz sól). Dokładnie wymieszać i przelać masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 25 minut, wyjąć z piekarnika i studzić na metalowej kratce. Przestudzone brownie pokruszyć na dno pucharków.
Składniki na krem orzechowy:
- 150 g masła orzechowego 100%
- 100 g kajmaku
- 250 g mascarpone (schłodzonego)
- 100 ml śmietanki kremówki 30% lub 36% (schłodzonej)
- 125 g jeżyn
Wszystkie składniki poza jeżynami zmiksować na gładki krem. Przełożyć po łyżce na przygotowane brownie, udekorować jeżynami.
Galaretki z bitą śmietaną – 18 szt. pojemność 120 ml
Składniki:
- 2 galaretki o ulubionym smaku + 1 litr wody
- 200 ml śmietanki kremówki 36 % (dobrze schłodzonej)
- 100 g mascarpone (schłodzonego)
- 1/2 łyżki cukru pudru
- mini herbatniki do dekoracji
Galaretki rozpuścić we wrzątku, schłodzić i przelać do pojemników. Przełożyć do lodówki do czasu aż stężeją. Kremówkę ubić z mascarpone i cukrem pudrem na gęsty krem. Wyłożyć na stężałą galaretkę.
Oreo z truskawką – 14 szt. pojemność 120 ml
Składniki:
- 200 g truskawek
- 180 g ciasteczek Oreo
- 250 ml śmietanki kremówki 36% (dobrze schłodzonej)
- 125 g mascarpone (schłodzonego)
- 1/2 łyżki cukru pudru
Ciasteczka pokruszyć, podzielić na dwie części. Pierwszą z nich wyłożyć w miarę po równo na spód pojemników. Truskawki umyć, obrać z szypułek, połowę pokroić w drobne kawałki. Przełożyć połowę na ciasteczka. Kremówkę ubić z mascarpone i cukrem pudrem na gęsty krem. Przełożyć na warstwę truskawek. Posypać pozostałymi ciasteczkami i udekorować połówkami truskawek.
Eton Mess – 14 szt. pojemność 120 ml
Składniki:
- 250 g truskawek
- 80 g bezików
- 125 g mascarpone (schłodzonego)
- 250 ml śmietanki kremówki 36 % (schłodzonej)
- 1/2 łyżki cukru pudru
Na dno pucharków pokruszyć bezy, przełożyć drobno pokrojone truskawki. Kremówkę zmiksować z mascarpone i cukrem pudrem na gęsty krem. Rozłożyć na truskawkach, udekorować bezą.
Brownie z mango – 16 szt. pojemność 120 ml
Składniki na Brownie (forma 10×21 cm):
UWAGA – połowę upieczonego brownie wykorzystujemy do drugiego deseru z kremem orzechowym
- 80 g masła
- 100 g gorzkiej czekolady
- 2 jajka (wielkość L)
- 80 g trzcinowego cukru
- 1 i 1/2 łyżki mąki pszennej
- 1/2 łyżki kakao
- szczypta soli
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 C (termoobieg). Masło i połamaną na kawałki czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Jajka (żółtka i białka razem) zmiksować z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodać roztopioną czekoladę z masłem, wymieszać do połączenia się składników. Na koniec wsypać suche składniki (mąkę, kakao oraz sól). Dokładnie wymieszać i przelać masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 25 minut, wyjąć z piekarnika i studzić na metalowej kratce. Przestudzone brownie pokruszyć na dno pucharków.
Składniki na mus mango:
- 300 g pulpy z mango (pozostałą część pulpy z puszki zostawić do dekoracji)
- 50 g jogurtu greckiego
- 1 łyżka soku z cytryny
- 10 g żelatyny w proszku
- 150 ml śmietanki kremówki 36%, dobrze schłodzonej
- 1/2 łyżki cukru pudru
Żelatynę zalać wodą do jej przykrycia (kilka łyżek zimnej wody), odstawić na 10 minut do napęcznienia. Pulpę z mango przelać do małego garnka. Dodać sok z cytryny, doprowadzić do wrzenia, zdjąć z palnika. Żelatynę dodać do gorącego puree, dobrze wymieszać do połączenia. Wystudzić do temperatury pokojowej, dodać jogurt i dokładnie wymieszać. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Do ubitej kremówki stopniowo dodawać puree z mango z jogurtem, delikatnie mieszając. Krótko wymieszać, tylko do połączenia i otrzymania jednolitego musu, bez białych smug śmietany. Wyłożyć mus na pokruszone brownie, wyrównać. Włożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Polać pozostałą częścią pulpy mango.
Lista zakupów desery na słodki stół
Poniżej zostawiam Wam moją listę zakupów na desery na słodki stół:
- 750 g truskawek
- 125 g borówek
- 125 g jeżyn
- 1750 ml śmietanki kremówki 30% lub 36%
- 1100 g mascarpone
- 350 g kajmaku
- 70 g orzechów włoskich
- 70 g suszonych daktyli
- 6 jajek (wielkość L)
- 3 łyżki cukru pudru
- 120 g cukru + 80 g cukru trzcinowego
- 160 g mąki pszennej tortowej + 1 i ½ łyżki
- ½ łyżki kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 100 g gorzkiej czekolady
- 2 galaretki o ulubionym smaku
- 180 g ciasteczek Oreo
- 230 g mini bezików
- 80 g masła
- 400 g pulpy z mango (1 puszka)
- 50 g jogurtu greckiego
- 1 łyżka soku z cytryny
- 10 g żelatyny w proszku
- odrobina zielonego barwnika
- mini herbatniki/biszkopty, rurki, listki mięty do dekoracji
Pozostałe inspiracje
Mus czekoladowy z malinami – przepis
Pudding chia z musem mango
- mleczko kokosowe (1 puszka)
- 4 łyżki nasion chia
- opcjonalnie miód lub syrop klonowy do smaku
- mus mango – pulpa
Mleczko kokosowe wymieszać z nasionami chia, odstawić do lodówki. Po kilku godzinach przemieszać i przełożyć do pojemników, udekorować pulpą z mango.
Więcej inspiracji znajdziecie na moim instagramie
To jest jakiś obłęd!!!! Czy ja mogę z Tobą zamieszkać? 😀
Autor
Zapraszam 😀 😀 😀
Dzięki za super wpis!
Autor
Bardzo proszę, cieszę się, że się przyda 🙂
Czy mogę wszystkie te deserki przygotować dzień przed planowaną imprezą? Czekam na odpowiedź i pozdrawiam 😁
Autor
Tak, całość przygotowywałam dzień przed imprezą 🙂 Problematyczne mogą być desery z bezikami, które w zależności od producenta mogą krócej trzymać chrupkość. Domowe bezy najlepiej przełożyć w dniu podania, bo najszybciej nasiąkają kremem i zaczynają się roztapiać już po nocy w lodówce. Pozdrawiam 😀
Dziękuję dziękuję i jeszcze raz dziękuję własnie czegoś takiego szukałam 🙂 Czy na tym ostatnim zdjęciu w słoiczkach są chipsy a ciasto dobrze widzę babkę? bo chętnie całość odwzoruje wygląda super 🙂
Autor
Bardzo mi miło, że się przyda 🙂 W słoiczkach są nachosy, a ciasto to najzwyklejsza babka – obowiązkowy punkt każdej dziecięcej imprezy na zmianę z biszkoptem (w wersji bez dodatków) 😉 Dla dorosłych to też fajna alternatywa, bo deserki są z kremami, więc jest fajne przełamanie 🙂
Wspaniale wygląda i napewno pysznie smakuje 😋
Poproszę info / linka do pojemniczków w których serwowane są te cuda ❣️
Autor
Dziękuję 🙂 Pojemniczki są z allegro https://allegro.pl/oferta/szklanka-plastikowa-kwadratowa-120ml-degustacja-50-7662735243
Chyba nie zasnę przez ten ślinotok 🤤🤤🤤 a do imprezy prawie miesiąc … Bajecznie to wszystko wygląda
Autor
Bardzo mi miło, że przypadły do gustu 😀 pozdrawiam i życzę udanej imprezy, miesiąc szybko zleci 😉
Niesamowity pomysł, bardzo efektowne.🍰👏 Jakiej wielkości są te pucharki? Szklane czy plastikowe?
Autor
Bardzo dziękuję, pojemniki są plastikowe, ale wielokrotnego użytku, pojemność 120 ml, okrągłe 150 ml 🙂
Rewelacja 😍😍😍dziękuję za świetne pomysly, które wykorzystam na komunii córki.
Autor
Bardzo mi miło, pozdrawiam 🙂
Rewelacja 🙂 wygląda to super, czy te pojemniki można też myć w zmywarce ?
Autor
Bardzo dziękuję 🙂 Teoretycznie zapewne nie można, ale robiłam próbę i przy delikatnej opcji, nic się z nimi nie stało 🙂
Wow ❤️
Autor
Dziękuję 🙂
Cudowne aż żal jeść 🙂
Autor
Bardzo dziękuję 🙂 Nie jest łatwo im się oprzeć 🙂
Idealnie właśnie tego szukałam 👍🏻
Autor
Bardzo mi miło, pozdrawiam 🙂
To jest jakiś obłęd…..orgazm gastronomiczny 🙂 Jesteś cudowna, nie jeden bloger wydałby e-book a Ty to po prostu umieściłaś na blogu. Dziękuję
Autor
Ogromnie się cieszę, że się przyda i dziękuję za tak miłe słowa! 🙂 Pozdrawiam serdecznie 🙂
Dokładnie to samo pomyslałam, teraz każdy wydaje ebooki nawet po kilka przepisów a tu wszytsko tak ładnie rozpisane i mozna cała imprezę od a do z przygotować. Bardzo dziękuję!
Autor
Bardzo mi miło, pozdrawiam 🙂
Przepadłam, oszalałam na widok tego dzieła 🥰 M I S T R Z O S T W O ❤❤❤
Autor
Dziękuję <3 <3 <3 Na taki pozytywny odbiór aż zaczęłam myśleć o kolejnej odsłonie 😀
Które z tych deserów można przygotować dzień wcześniej bez straty wyglądu i konsystencji?
Autor
Całość przygotowywałam dzień przed imprezą 🙂 Problematyczne mogą być desery z bezikami, które w zależności od producenta mogą krócej trzymać chrupkość. Domowe bezy najlepiej przełożyć w dniu podania, bo najszybciej nasiąkają kremem i zaczynają się roztapiać już po nocy w lodówce.
A jakie bezy pani poleca ? Cudowne to wszystko 😍
Autor
Korzystałam z bezików Mamut, Dan Cake, domowych i takich z lokalnej cukierni 🙂 Najdłużej chrupkość zachowały te marki Mamut 🙂
Prawdziwe arcydzieło!!!
Autor
Bardzo mi miło, dziękuję 🙂
Cudo bardzo dziękuję za podzielenie się przepisami ❤️
Autor
Bardzo proszę 🙂
Wow wszystkie pysznie wyglądają 🙂
Autor
Bardzo dziękuję i polecam 🙂
Pani Marto! a gdzie mozna kupic takie super pojemniczki plastikowe na takie deserki? Za odpowiedz z gory dziekuje. Pozdrawiam
Autor
Kupiłam na Allegro 🙂 stacjonarnie widziałam również w makro i Auchan, ale tam są chyba wyłącznie sezonowo i nie ma takiej różnorodności odnośnie kształtu i pojemności 🙂
Wspaniale desery dziękuje za przepisy na pewno skorzystam
Autor
Bardzo się cieszę, pozdrawiam 🙂
Perfekcja 👍🏻👍🏻👍🏻
Autor
Dziękuję bardzo! 🙂
Cudowne desery ❤️
Autor
Bardzo mi miło, dziękuję 🙂
Desery są cudowne dziękuję za taka duża dawkę inspiracji ! ❤️
Autor
Bardzo mi miło, że przypadły do gustu 😀
Jaka różnorodność. Wszystkie wyglądają smakowicie. W weekend spróbuję przygotować niektóre w tych deserów. Ma duża rodzinę więc będzie komu zjadać.
Autor
Polecam 🙂
Pięknie wyglądają 🙂 a proszę mi powiedzieć jeśli chodzi o leśny mech ile szpinaku należy zblendować? Pozdrawiam
Autor
Bardzo dziękuję 🙂 100 g szpinaku powinno zapewnić już piękny kolor 🙂 można również skorzystać z tego przepisu https://www.marta-gotuje.pl/kostka-truskawkowa/
Rewelacja deserki rozbily system goscie zaxhwyxeni nie mogli sie nadziwic ze sama wszystko przygotowalam🙃
Autor
Bardzo mi miło, pozdrawiam 🙂
Czy deserki mozna zrobić w piątek wieczorem, by podać je w niedzielę? Nie za wcześnie?
Autor
Lepiej w sobotę lub w niedzielę rano 🙂
Bardzo Pani dziękuję za te przepisy wykorzystałam w całości na chrzeszt, wszystko pyszne, robi się rzeczywiscie łatwo a całość robi furorę 🙂
Autor
Bardzo się cieszę, pozdrawiam 🙂
A tą pulpę z mango gdzie można kupić i czy można ją zastąpić ewentualnie brzoskwiniami, które się zblenduje?
Autor
Lidl, Kaufland, Auchan, zapewne również inne supermarkety 🙂
Witam. Deserki wyglądają przecudnie. Czy można je zrobić dzień wcześniej?
Autor
Tak, problematyczne mogą być tylko te z bezami, jeśli będzie Pani korzystać z bezików domowych – szybciej chłoną płyny niż te sklepowe/z cukierni.
A czy ta śmietana na galaretce nie rozpłynie się jeśli przygotuję ją wieczorem, udekoruję, a podam na drugi dzień około 15?
Autor
Używam śmietanki 36%, jest stabilna 🙂 jeśli byłoby bardzo ciepło można dodać fix do śmietany 🙂
Bardzo kolorowo i smacznie. Słodkość pierwsza klasa. Z pewnością przygotuję jeszcze nieraz.
Autor
Bardzo się cieszę, że posmakowały 🙂
dziękuje, takiej inspiracji deserków właśnie szukałam;)
Autor
Bardzo mi miło, że się przydadzą 🙂 Pozdrawiam 🙂
Czym można zastąpić Brownie w deserkach z mango? 😉
Autor
Może być pokruszony biszkopt, ciasto czekoladowe lub z szybszych opcji gotowe biszkopty, ciasteczka oreo, herbatniki. Można również zostawić sam mus bez spodu 🙂
Bardzo Pani dziękuję za ten wpis !!! Zrobiłam deserki i one nie tylko cudnie wyglądają ale są wyśmienite goście byli zachwyceni 😊
Autor
Cieszę się bardzo, pozdrawiam 🙂
Wszystkie pyszne czekam na więcej 🙂
Autor
Super, pozdrawiam 🙂
Wow! Pani Marto, jest Pani czarodziejką. Jak długo wykonuje się te deserki?
Autor
Bardzo mi miło, dziękuję 🙂 Nie umiem dokładnie oszacować całego czasu przygotowania, bo robiłam „na raty” 😉
Cudownie że znalazłam twoją stronę. Jesienią nie ma truskawek i innych świeżych owoców. Co dać w zamian?
Autor
Polecam śliwki, brzoskwinie, mango, ananas, kiwi, jabłka czy gruszki również się sprawdzą, ale najlepiej w formie podprażonej 🙂
Rewelacja 😍 jakich owoców użyć jesienią ? Czym zastąpić truskawki?
Desery są cudowne!
Autor
Super, że posmakowały 🙂
Te przepisy są rewelacyjne dziękuję za podzielenie się !!!
Autor
Bardzo mi miło, pozdrawiam 🙂
Przecudne, będę korzystać z tych przepisów, czy ilość 100 szt wystarczy dla 35 osób ?
Autor
Wszystko zależy od apetytu gości, wychodzą wtedy niecałe 3 desery na osobę, więc pytanie, czy poza deserkami planuje Pani jeszcze jakieś ciasta/tort i jaki to rodzaj uroczystości 😉 Osobiście starałam się zrobić mniej więcej taką ilość, aby każdy mógł spróbować wszystkich smaków, choć wtedy sporo zostało po imprezie i goście zostali obdarowani „na wynos” 🙂
Uwielbiam Pani blog wszystko mi zawsze wychodzi a teraz jeszcze te przepisy rewelacja! robiłam na chrzest dla synka i wyszło idealnie 🙂
Autor
Bardzo mi miło, pozdrawiam 🙂
Super deserki gościom kopara opadła pozytywnie oczywiscie heh 🙂
Cudowne przepisy
Autor
Bardzo mi miło, że posmakowało 🙂
Czy ciasto do deseru brownie można przygotować około 2 dni przed imprezą? Z góry dziękuje za odpowiedź 🥰
Autor
Jak najbardziej 🙂 Ono jest z tych „wilgotnych”, więc długo trzyma świeżość 🙂
Rewelacja zrobiłam na chrzest córeczki i co jeden to smaczniejszy ogromnie Pani dziękuję 🙂
Autor
Bardzo mi miło, pozdrawiam 🙂
Dzień dobry,
wszystko pięknie wygląda 👌😃
Chciałabym wykorzystać mini desery na komunię, dla ilu gości ma Pani przygotowane deserki?
Autor
U nas sporo deserów zostało i goście zostali obdarowani po imprezie 🙂 Proszę spojrzeć na liczbę sztuk, która wyjdzie całościowo, w moim przypadku każdy z gości zjadł ok. 3-4 deserki, ale to zależy od apetytu i tego czy poza deserami zamierza Pani podać jakieś dodatkowe ciasta/owoce/przekąski 🙂
Hej, czy deserki z śmietana 36 % nie popsują się jeżeli zrobię jeden dzień impreza? Zawsze się boje ze kwaśna się zrobi w czasie imprezy
Autor
Nie, śmietana w lodówce spokojnie wytrzyma ten jeden dzień 🙂 Można również dodać fix do śmietany, ale 36% sama w sobie jest mocno „sztywna” po ubiciu 🙂
Wiem,ile należy dodać mrożonego szpinaku do leśnego mchu zamiast barwinka?
Witam ☺️ a nie wiem 🤦🏻♀️
Autor
Nie używam mrożonego szpinaku, tylko taki w liściach 🙂 Najlepiej zmiksować garść świeżego szpinaku i dodawać stopniowo do ciasta sprawdzając, czy kolor będzie już odpowiedni 🙂
Dziękuję za odpowiedź 🙂
Autor
Nie ma sprawy, pozdrawiam 🙂
Dziękuję za przepisy! zrobiły furorę na chrzcinach wszystko przepyszne bardzo dziękuję!
Autor
Ogromnie się cieszę, pozdrawiam 🙂
Super wyglądają ile dni wczesniej mozna zrobic takie desrki?
Autor
Robiłam dzień przed imprezą 🙂 W tych bezowych dużo zależy od samej bezy. Jeśli jest taka możliwość, to aby bezy zostały bardzo chrupiące krem można zrobić wcześniej, ale nałożyć do pucharków z bezikami w dniu podania.
Bardzo dziękuję za te przepisy !
Dzięki Tobie roczek mojego syna był bardzo smaczny a goście wychwalali go przez kolejny tydzień.
Pozdrawiam serdecznie ! ❤️❤️
Autor
Ogromnie się cieszę i również pozdrawiam 🙂 Najlepsze życzenia dla synka 🙂
witam. nie mogę znaleźć pulpy z mango. co w takiej sytuacji mogę zrobić?
Autor
Dojrzałe mango zmiksować blenderem 🙂
W ostatnim deserku brownie z mango na fotografii jest jeszce jakiś krem a w przepisie go nie ma. Czy moge prosić o szczegóły tego kremu?
Autor
W tym deserze mamy brownie + mus mango + pulpa z mango, która robi wrażenie sosu 🙂 Wszystko wg podanego przepisu, nie ma nic dodatkowego 🙂
Czy Oreo pozostanie chrupkie.. robię dzień wcześniej wszystko i zastanawiam się czy nie namoknie
Autor
Trochę chrupkości na pewno straci.
Czy ktoś jest w stanie mi pomóc i przeliczyć jak mam upiec ciasto do deserka mech na dużą blachę? Muszę zrobić 70szt. Myślę, że duża blacha „da rade”.