Tortille w wersji mini świetnie sprawdzą się jako przekąska podczas imprezy, ale także jako danie główne w trochę odmiennej wersji ; ) Nadzienie możemy dopasowywać zgodnie z naszymi upodobaniami u nas oczywiście ukochany kurczak i warzywa w pikantnej wersji z chili. Polecam! : )
Składniki (10 sztuk):
- 5 tortilli
- 1 duża pierś z kurczaka
- 1 opakowanie zielonych warzyw na patelnię FRoSTA
- 1 papryczka chili
- 1 puszka krojonych pomidorów
- 1 mała puszka czerwonej fasoli (125 g)
- ulubione przyprawy np. do burrito
- 50 g sera mozzarella
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć. Papryczkę przekroić wzdłuż, usunąć nasiosna i poszatkować. Dodać razem z warzywami na patelnię oraz fasolą. Zalać pomidorami z puszki, wymieszać. Doprawić do smaku. Gotować przez ok 10-15 minut, do miękkości warzyw. Formę na muffiny wysmarować masłem. Tortille przekroić na pół i wyłożyć nimi przygotowaną blachę. Napełnić przygotowanym nadzieniem, posypać serem. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 190 C (z opcją grzania górnej grzałki) przez około 10 minut, aż ser się rozpuści.
Smacznego : )