Tortille w wersji mini świetnie sprawdzą się jako przekąska podczas imprezy, ale także jako danie główne w trochę odmiennej wersji ; ) Nadzienie możemy dopasowywać zgodnie z naszymi upodobaniami u nas oczywiście ukochany kurczak i warzywa w pikantnej wersji z chili. Polecam! : )
Składniki (10 sztuk):
- 5 tortilli
- 1 duża pierś z kurczaka
- 1 opakowanie zielonych warzyw na patelnię FRoSTA
- 1 papryczka chili
- 1 puszka krojonych pomidorów
- 1 mała puszka czerwonej fasoli (125 g)
- ulubione przyprawy np. do burrito
- 50 g sera mozzarella
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć. Papryczkę przekroić wzdłuż, usunąć nasiosna i poszatkować. Dodać razem z warzywami na patelnię oraz fasolą. Zalać pomidorami z puszki, wymieszać. Doprawić do smaku. Gotować przez ok 10-15 minut, do miękkości warzyw. Formę na muffiny wysmarować masłem. Tortille przekroić na pół i wyłożyć nimi przygotowaną blachę. Napełnić przygotowanym nadzieniem, posypać serem. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 190 C (z opcją grzania górnej grzałki) przez około 10 minut, aż ser się rozpuści.
Smacznego : )
świetne i nadziane tak jak lubię:) kiedyś widziałam podobne koszyczki z ciasta francuskiego:)
Z ciasta francuskiego tez muszą być pyszne 🙂
O jakie pomysłowe !! Super 🙂
Autor
Bardzo dziękuję 🙂
Znakomita i pyszna przekaska i efektownie wyglada !
Autor
Samantho masz rację, oczywiście polecam 🙂
ślicznie wyglądają :0
Autor
Dziękuję 🙂
no i co ja mam Ci napisać????
jak zwykle zaskakujesz estetyką, smakami, choć niby wszyscy to znamy, ale…szkoda, że nie znamy się w realu, pogotowałabyś mi ;p
Autor
Ola bardzo chętnie! 🙂 mam nadzieję, że kiedyś los nam będzie sprzyjał i pogotujemy razem 😀
śliczne i pomysłowe. pełne smaku i kolorów.
Autor
Bardzo dziękuję 🙂
Zapisuję, genialny pomysł na nabliższą imprezę :)))
Autor
Na imprezie na pewno się sprawdzi 🙂
Bardzo apetyczne! Do tego wygląda efektownie!
Autor
Dziękuje 🙂
Świetny pomysł:)
Autor
Polecam 🙂
Jejku, najpierw chyba długo bym patrzyła na te muffinki, a dopiero później zjadła 😉
Autor
😀
Przeglądam i przeglądam te Twoje przepisy i nie mogę się przestać zachwycać, dzięki wielkie. 🙂
Autor
Bardzo mi miło, polecam!:)