Site icon marta-gotuje.pl

Przekąski z ciasta francuskiego

Ślimaczki z ciasta francuskiego to najprostsze i najszybsze przekąski, które świetnie smakują na ciepło jak i na zimno. Sprawdzą się również na każdej imprezie, a nadzienie możecie modyfikować według własnych upodobań, dodając ulubione warzywa i dodatki np. czosnek, oliwki, czy nawet orzechy. Polecam!!!

Składniki:

Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować równomiernie serkiem. Cebulę pokroić w piórka, boczek w kostkę, szczypiorek posiekać. Pomidor przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Całość przełożyć na warstwę serka, doprawić pieprzem. Zwinąć wzdłuż dłuższego boku jak roladę i pokroić w ok. 2 cm plastry. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec zgodnie z czasem podanym na opakowaniu ciasta francuskiego (u mnie 180 C -termoobieg, przez 20 minut).

Smacznego!

Inspiracja Przyślij Przepis

Exit mobile version