Ślimaczki z ciasta francuskiego to najprostsze i najszybsze przekąski, które świetnie smakują na ciepło jak i na zimno. Sprawdzą się również na każdej imprezie, a nadzienie możecie modyfikować według własnych upodobań, dodając ulubione warzywa i dodatki np. czosnek, oliwki, czy nawet orzechy. Polecam!!!
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 serek śmietankowy
- 150 g surowego wędzonego boczku
- 1 cebula
- 1 pomidor
- szczypiorek
- pieprz
- opcjonalnie ser żółty
Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować równomiernie serkiem. Cebulę pokroić w piórka, boczek w kostkę, szczypiorek posiekać. Pomidor przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Całość przełożyć na warstwę serka, doprawić pieprzem. Zwinąć wzdłuż dłuższego boku jak roladę i pokroić w ok. 2 cm plastry. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec zgodnie z czasem podanym na opakowaniu ciasta francuskiego (u mnie 180 C -termoobieg, przez 20 minut).
Smacznego!
Inspiracja Przyślij Przepis
Rewelacja !!! Jakiego serka użyłaś?
Autor
Dziękuję 🙂 nie mam ulubionego serka a właściwie lubię wszystkie o dobrym, prostym składzie jak np. Łaciaty 🙂
Fajny pomysł 😊
Autor
Dziękuję 🙂
Pycha uwielbiam takie przekąski 🙂
Autor
Witam w klubie 🙂
Błyskawicznie i smakowicie 👍
Autor
Najlepsze połączenie 😀
Z ciastem francuskim nie mam wiele wspólnego, lecz to danie przyrządze. Mam nadzieję, że będzie pyszne.
Autor
Polecam i daj znać jak posmakowało 🙂
Pyszne wleciały na kolacje 🙂
Autor
Super, pozdrawiam 🙂
Uwielbiam takie rzeczy chyba zrobie 🙂
Autor
Polecam 🙂
Ja mm słabość do ciasta francuskiego i uwielbiam je w każdym wydaniu, czy to na słodko, czy to na słono 🙂
Autor
W takim razie koniecznie polecam wypróbować 🙂
Pyszne polecam
Autor
Super, że posmakowały 🙂
Rewelacja pracy mało a goście zachwyceni 🙂
Autor
Bardzo się cieszę, pozdrawiam 🙂
To mój niezawodny przepis każdemu smakuje dzieki 🙂
Autor
Bardzo mi miło, pozdrawiam 🙂
Pycha dzięki 😊
Autor
Pozdrawiam 🙂