Proste ciasteczka budyniowe do przygotowania bez foremek, z prostych i ogólnie dostępnych składników. Mogą zmieniać smak w zależności od użytego budyniu, choć nam najbardziej smakują w klasycznej, waniliowej odsłonie. Polecam!!
Składniki:
- 250 g masła
- 250 g mąki pszennej
- 100 g cukru pudru
- 120 g – 3 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (proszek)
Z podanych składników zagnieść ciasto (będzie dość sypkie). Formować małe kulki i każdą z nich docisnąć widelcem. Ułożyć na blasze z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 190 C (termoobieg) przez ok. 10-15 minut. Przed podaniem udekorować cukrem pudrem.
Smacznego!
Więcej inspiracji na ciasteczka znajdziecie tutaj oraz na moim Instagramie.
🥰 Nic, tylko robić 🥰
Autor
Dokładnie, prosto i pysznie 🙂
Super 🙂
Autor
Cieszę się, że przypadły do gustu 🙂
Małe cudeńka ❤️ Fajny efekt z widelca 😊
Autor
Miło mi, że się podobają 🙂
Pyszne ciasteczka dzięki 🙂
Autor
Super że posmakowały 🙂
Budyniowe? 😮 robie takie ciastezka maślane, wyglądają identycznie, ale nigdy nie widziałam opcji z budyniem. Wypróbuję w weekend!
Autor
Super, proszę dać znać jak posmakowały 🙂
Są szybkie i przepyszne 😋😍
Autor
Bardzo się cieszę, że posmakowały 🙂
To moje pierwsze ciasteczka w życiu :p Wyszły super! Trochę przypiekłam za mocno, ale są pyszne!
Autor
Bardzo się cieszę, pozdrawiam 🙂