Placuszki z otrębów

Ostatnio bardzo polubiłam połączenie otrębów z jogurtem naturalnym. Dodatkowo słyszałam, że mieszanka ta jest zdrowa, więc tym bardziej chętnie włączyłam te składniki do kolejnego dania. Placuszki można podawać z dżemem, jeśli lubicie takie połączenia na słodko. Bardzo szybki sposób na pyszną przekąskę.

placuszki z otrebow, zdrowe przekąski, dieta dunkana

 

Składniki:

 

  • 2 łyżki otrębów owsianych
  • 1 łyżka otrębów żytnich
  • 1 jajo
  • 1- 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka oleju do smażenia
  • sól, ulubione przyprawy

Jajko, jogurt i otręby mieszamy.  Solimy i doprawiamy ulubionymi przyprawami. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki, z obu stron na rumiano. Podajemy same lub z konfiturą.

Smacznego : )

Komentarzy: 4

  1. 28 kwietnia 2011 / 10:56

    Muszę wypróbować! Skłądniki już zakupione:)

  2. Daga
    30 kwietnia 2019 / 9:03

    Bardzo pyszne, polecam robić z podwójnej porcji, bo znikają expresowo ☺️

    • Marta
      Autor
      5 maja 2019 / 23:01

      Super, że posmakowały 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
24 − 19 =