W oczekiwaniu na świąteczne, tradycyjne potrawy wczoraj T. zaserwował nam błyskawiczny obiad z grillowanym kurczakiem w roli głównej : ) Tak przygotowane mięso jest nie tylko pyszne, ale i zdrowe, więc gorąco polecam!
Składniki na 4 porcje:
- 4 pity
- 1 duża pierś z kurczaka
- ulubione przyprawy do kurczaka u nas przyprawa do grilla
- 2 pomidory
- kilka ogórków konserwowych
- 2-3 ćwiartki papryki konserwowej
- 4 plastry sera żółtego
- sos czosnkowy (przepis tutatj)
- opcjonalnie papryka czerwona, zielona, kukurydza, fasola, sałaty itp.
Mięso kroimy na 4 plastry i obtaczamy w ulubionych przyprawach, a następnie grillujemy ok. 6 minut (aż mięso będzie miękkie, w zależności od naszego grilla). Warzywa kroimy w kostkę. Do przygotowanej pity kładziemy nadzienie: ser + mięso + warzywa (w ilości jaką lubimy). Jeśli chcemy możemy pitę również podgrzać na grillu, wtedy uzyskamy smaczniejszy roztopiony ser : ) Podajemy z sosem czosnkowym.
Smacznego : )