Pieguski

Kiedy na dworze robi się ciepło, zamiast ciast chętniej piekę ciasteczka. Pieguski wyszły nam bardzo słodkie, więc proponuję odrobinę zmniejszyć porcję cukru. Są bardzo proste do wykonania, a ich przygotowanie nie zabiera wiele czasu, więc polecam gdy macie ochotę na szybką przekąskę.

pieguski

Składniki:

  • 1 filiżanka cukru
  • 1/2 filiżanki miękkiego masła
  • 2 jajka
  • 2 filiżanki mąki
  • 200 g gorzkiej czekolady

Masło ubijamy z jajkami i cukrem. Dodajemy mąkę i pokrojoną w drobną kostkę czekoladę, dokładnie mieszamy. Nakładamy łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez ok. 15 min.

Smacznego : )

Komentarzy: 2

  1. Iwona
    21 czerwca 2011 / 21:06

    Brzmi bardzo ciekawie, napewno wyprobuje ten przepis

    • Marta
      Autor
      21 czerwca 2011 / 21:20

      Szybko i smacznie, polecam:)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
23 − 5 =