Pieczony sernik Kinder Czekolada

Rewelacyjny pieczony sernik Kinder Czekolada na pewno podbije Wasze serca! Idealnie kremowy, delikatny, wprost rozpływa się w ustach. Sernik Kinder z każdym dniem w lodówce zyskuje na smaku, choć szanse, że długo tam przetrwa są niewielkie, jest tak pyszny, że trudno mu się oprzeć. Poniżej znajdziecie przepis krok po kroku na najlepszy sernik, a także film z przygotowania sernika Kinder Czekolada. Polecam!!!

Sernik Kinder Czekolada
Sernik Kinder Czekolada

Sernik Kinder Czekolada przepis

Spód (tortownica 23 cm*):

  • 55 g roztopionego masła
  • 100 g mąki pszennej
  • 15 g kakao
  • 45 g cukru
  • szczypta soli

Wszystkie składniki przełożyć do miski i dokładnie wymieszać łyżką lub zagnieść palcami. Przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Mocno i równomiernie ugnieść całą powierzchnię spodu, ponownie łyżką lub palcami, dzięki temu będzie chrupiący. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 C (góra-dół) przez ok. 13 minut. Wyjąć, odstawić do wystygnięcia i stwardnienia. Temperaturę w piekarniku zmniejszyć do 175 C (góra-dół).

Masa serowa:

  • 1 kg twarogu sernikowego (koniecznie dobrej jakości)
  • 250 g serka mascarpone
  • 100 g cukru
  • 100 g białej czekolady
  • 150 g czekoladek Kinder
  • 60 g skrobii ziemniaczanej
  • 6 jajek (wielkość L)
  • 200 g śmietanki kremówki 30 %

Jak zrobić sernik Kinder Czekolada

Uwaga! Wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej.

Białą czekoladę połamać na mniejsze kawałki, przełożyć do miski i rozpuścić na parze, przestudzić. Twaróg, mascarpone, roztopioną czekoladę, cukier wymieszać na niewielkich obrotach miksera, tylko do połączenia się składników. Dodać skrobię, wymieszać. Następnie kolejno dodawać po jednym jajku, ciągle miksując i nie zwiększając obrotów. Na koniec wlać śmietankę i ostatni raz krótko zmiksować. Dodać połamaną na mniejsze kawałki Kinder czekoladę, delikatnie wymieszać. Masę przelać na ostudzony spód. Piec w piekarniku rozgrzanym do 175 C (góra-dół) przez 20 minut, a następnie zmniejszyć temperaturę do 120 C (góra-dół) i piec kolejne 90 minut. Po tym czasie studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, a następnie schłodzić przez co najmniej kilka godzin w lodówce.

*Użyłam tortownicy 20 cm, ale pozostało mi trochę masy, dlatego odpowiedniejsza będzie 23 cm.

Polewa z Kinder Czekolady

Polewa:

  • 100 g Kinder czekolady
  • 50 ml śmietanki kremówki 30%

Kremówkę mocno podgrzać, dodać połamaną na kawałki Kinder czekoladę. Odstawić na chwilę i wymieszać do uzyskania gładkiej polewy. Przelać na sernik.

Dekoracja:

  • Kinder Jajko
  • Kinder Bueno
  • Kinder Czekolada
  • Schokobons

Smacznego!

Sernik Kinder Czekolada film

.
Pieczony sernik kinder czekolada
Pieczony sernik Kinder czekolada
Kinder sernik
Kinder sernik
Sernik Kinder najlepszy przepis
Sernik Kinder najlepszy przepis
Sernik kinder czekolada przepis
Sernik Kinder Czekolada przepis

Więcej przepisów znajdziecie na moim Facebooku i Instagramie.

Pozostałe przepisy na serniki.

Komentarzy: 30

  1. Aga
    27 kwietnia 2024 / 17:54

    Obłęd ❤️❤️❤️

    • Marta
      Autor
      5 maja 2024 / 16:44

      Dziękuję 🙂

  2. Isia
    27 kwietnia 2024 / 21:37

    Pysznie wygląda 😊

    • Marta
      Autor
      5 maja 2024 / 16:44

      Bardzo dziękuję i polecam 🙂

  3. Iwona
    28 kwietnia 2024 / 16:45

    Sernik super, bałam się że będzie za słodkie ale pomijając dodatki i kinderki ze środka to bym określiła bardzo delikatny 👍🏻 dzięki za przepis już poszedł w świat 😊

    • Marta
      Autor
      5 maja 2024 / 16:45

      Bardzo się cieszę, że smakowało 🙂

  4. Kasik
    29 kwietnia 2024 / 16:50

    Pyszny 🥰

    • Marta
      Autor
      5 maja 2024 / 16:46

      Super, że smakował 🙂

  5. Ilona
    30 kwietnia 2024 / 21:22

    Idealny zrobiłam dla synka na urodziny i tort nie był potrzebny 😊

    • Marta
      Autor
      5 maja 2024 / 16:46

      Ale super! Bardzo się cieszę i najlepsze życzenia dla synka 🙂

  6. Mia
    7 maja 2024 / 14:28

    Mega dobry polecam jak ktoś nie lubi kinderkow to sernik też sam w sobie sztos!!!

    • Marta
      Autor
      8 maja 2024 / 10:19

      Bardzo się cieszę, pozdrawiam 🙂

  7. Magda
    8 maja 2024 / 13:27

    Przepiękny 🙂

    • Marta
      Autor
      12 maja 2024 / 18:45

      Bardzo dziękuję i polecam 🙂

  8. Ania
    12 maja 2024 / 11:23

    Piękny i na pewno pyszny sernik 😃 Zapisuję przepis i na pewno wykorzystam.

    • Marta
      Autor
      12 maja 2024 / 18:46

      Super, polecam <3

  9. Treka
    13 maja 2024 / 8:20

    Ten sernik jest tak pyszny że brak słów, delikatny niebo w gębie, niedługo znowu go zrobię

    • Marta
      Autor
      14 maja 2024 / 11:01

      Bardzo mi miło 🙂 Pozdrawiam serdecznie 🙂

  10. Wypieki Beaty
    21 maja 2024 / 10:32

    Świetny sernik 🙂

    • Marta
      Autor
      21 maja 2024 / 23:49

      Dziękuję, cieszę się, że przypadł do gustu 🙂

  11. Milena
    6 czerwca 2024 / 17:55

    Przepyszny sernik piekłam już dwa razy 🙂

    • Marta
      Autor
      14 czerwca 2024 / 0:00

      Ale super! pozdrawiam 🙂

  12. Turma
    9 lipca 2024 / 9:20

    Sernik jest po prostu przepyszny. Bardzo dziękuje za przepis.

    • Marta
      Autor
      9 lipca 2024 / 10:03

      Bardzo się cieszę, że smakował 🙂 Pozdrawiam serdecznie 🙂

  13. Angelika
    2 września 2024 / 14:33

    A co z cukrem z przepisu, kiedy go dodac, bo pominelam ta informacje? 🙂

    • Marta
      Autor
      3 września 2024 / 11:33

      Witam 🙂 dziękuję za czujność, dodajemy na początku razem z czekoladą, już dopisałam:)

  14. Milena
    13 listopada 2024 / 12:49

    Sernik jest przepyszny mimo że nie dałam tych słodkości na górę 👍🏻

    • Marta
      Autor
      14 listopada 2024 / 14:39

      Bardzo mi miło, że smakuje 🙂

  15. Kamila
    18 grudnia 2024 / 19:53

    Witam serdecznie jak długo sernik może stać w lodówce ?

    • Marta
      Autor
      19 grudnia 2024 / 0:43

      Witam 🙂 teoretycznie nawet do 5 dni, ale niestety nie udało mi się tego nigdy sprawdzić 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
15 + 2 =