Uwielbiam pieczone owsianki! To właśnie dzięki nim zakochałam się w słodkich śniadaniach i płatkach owsianych w każdej postaci ; ) Dzisiejsza propozycja została wzbogacona o twaróg, można więc uznać, że to takie mini serniczki w zdrowszej odsłonie. Do przygotowania można użyć dowolnych owoców, także mrożonych. Polecam!!
Składniki (2 porcje):
- 100 g twarogu półtłustego
- 1 jajko (wielkość L)
- 20 g erytrytolu (lub cukru trzcinowego)
- 70 g płatków owsianych górskich
- 70 g jogurtu naturalnego
- 100 ml mleka 1,5%
- 100 g truskawek (pokrojonych na mniejsze kawałki)
Twaróg rozdrobnić widelcem. Dodać pozostałe składniki, wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 C (termoobieg) przez ok. 30 minut.
Smacznego!
1 porcja zawiera: 288 kcal; Białka: 19,8 g; Tłuszcze: 8,8 g; Węglowodany: 31,0 g
Inspiracja “Jedz pysznie i chudnij” A. Zyśk
Właśnie u Ciebie poznałam zapiekane owsianki i też przepadłam 🙂
Podpisuję się pod tym 😀 Dokładnie tak samo 🤗
Autor
Bardzo się cieszę 🙂
Autor
Bardzo mi miło 🙂
Pyszności ❤️
Autor
Super, że przypadła do gustu 🙂
Przepyszne śniadanie 🙂
Autor
Bardzo się cieszę, że posmakowało 🙂
Jak na śniadanie to ja poproszę dokładkę. Pyszne śniadanko. Przepis zapamiętany.
Autor
Bardzo mi miło, pozdrawiam 🙂
Po takim śniadaniu to jest moc i energia na cały dzień. Przepyszna owsianka. Z chęcią polecę blog znajomym. A teraz poszperam za innymi ciekawymi przepisami.
Autor
Bardzo się cieszę, pozdrawiam 🙂
Nie bez problemów, ale owsianka wyszła. Cała rodzinka zjadła ze smakiem. Będę częściej przygotowywać. Super przepis!!
Autor
Cieszę się, że posmakowała 🙂
Pyszna 😊
Autor
Super, że posmakowała 🙂
ale dobra ta owsianka..;)
Autor
Super, że posmakowała 🙂