Nie należę do miłośników grzybów, ale odkąd pamiętam wszyscy w domu zajadali się pieczarko-pulpetami. Ponieważ ostatnio często mielone gościło u nas pod postacią spaghetti postanowiłam, że czas na zmiany : ) W domu były też pieczarki i niezawodna siostra przypomniała pomysł na to połączenie. Mam nadzieję, że Wam zasmakuje!
Składniki:
- 500 g mięsa mielonego
- ok. 200 g pieczarek
- 1 jajko
- bułka tarta + łyżka otrąb
- sól, pieprz, majeranek do smaku
Mięso przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Pieczarki obieramy i odkrawamy nóżki, dopełniamy mielonym (tak, aby powstała kula). Obtaczamy w jajku, a następnie bułce tartej z otrębami. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Smacznego : )