Site icon marta-gotuje.pl

Pieczarkowe pulpety

Nie należę do miłośników grzybów, ale odkąd pamiętam wszyscy w domu zajadali się pieczarko-pulpetami. Ponieważ ostatnio często mielone gościło u nas pod postacią spaghetti postanowiłam, że czas na zmiany : ) W domu były też pieczarki i niezawodna siostra przypomniała pomysł na to połączenie. Mam nadzieję, że Wam zasmakuje!

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
  • ok. 200 g pieczarek
  • 1 jajko
  • bułka tarta + łyżka otrąb
  • sól, pieprz, majeranek do smaku

Mięso przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Pieczarki obieramy i odkrawamy nóżki, dopełniamy mielonym (tak, aby powstała kula). Obtaczamy w jajku, a następnie bułce tartej z otrębami. Smażymy na rozgrzanym oleju.

Smacznego : )

Exit mobile version