Nie należę do miłośników grzybów, ale odkąd pamiętam wszyscy w domu zajadali się pieczarko-pulpetami. Ponieważ ostatnio często mielone gościło u nas pod postacią spaghetti postanowiłam, że czas na zmiany : ) W domu były też pieczarki i niezawodna siostra przypomniała pomysł na to połączenie. Mam nadzieję, że Wam zasmakuje!
Składniki:
- 500 g mięsa mielonego
- ok. 200 g pieczarek
- 1 jajko
- bułka tarta + łyżka otrąb
- sól, pieprz, majeranek do smaku
Mięso przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Pieczarki obieramy i odkrawamy nóżki, dopełniamy mielonym (tak, aby powstała kula). Obtaczamy w jajku, a następnie bułce tartej z otrębami. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Smacznego : )
Smaczny przepis , wyszły pyszne 🙂
Zaparszam na :
do-it-your-self.blog.onet.pl
Oj, zrobię te pulpety na pewno..wygląda znakomicie:)
A pieczarki przed wymieszaniem z mięsem powinno się udusić czy od razu surowe zmieszać z mielonym?
Autor
Nie trzeba ich dusić, zmieszałam surowe. Pozdrawiam!:)
PYCHA !!!! 🙂
Autor
Super, że smakowało 🙂
Pychota 😋 Super patent na panierkę, dodatek otrębów na duży plus 👍
Autor
Bardzo się cieszę, że posmakowały 🙂